Πρόταση αναθεώρησης Πολεοδομικού Σχεδιασμού για την έκταση φιλέτο δίπλα στο γήπεδο Καραϊσκάκη έχει υποβάλλει σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία 3V Α.Ε, που απαρτίζεται από την Dimand και την ΑΒΑΞ.

Ο όμιλος ΑΒΑΞ μέσω της θυγατρικής AVAX Development και η εταιρεία Dimand SA είχαν καταλήξει τον Σεπτέμβριο, του 2021, σε συμφωνία για την απόκτηση σε ορίζοντα 12 μηνών ποσοστού συμμετοχής 15% και 55% αντίστοιχα στην εταιρεία 3V Α.Ε..

Η εταιρεία 3V Α.Ε. είναι εκείνη που διαθέτει στο Νέο Φάληρο, δίπλα στο Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης και στην ευρύτερη περιοχή του δημοπρατηθέντος μέσω ΣΔΙΤ, Κέντρου Καινοτομίας. Πρόκειται για το ακίνητο της πρώην ΒΕΛΚΑ, το οποίο έχει συνολική επιφάνεια περίπου 19 στρεμμάτων.

  • Το ακίνητο παρουσιάζει σημαντικότατα πλεονεκτήματα πρόσβασης λόγω της εγγύτητάς του σε βασικούς οδικούς άξονες (Εθνικές Οδούς Αθηνών-Λαμίας, Αθηνών-Κορίνθου, Λεωφόρος Ποσειδώνος) αλλά και σε συγκοινωνιακά δίκτυα (δίκτυο Μετρό μέσω του Σταθμού Νέου Φαλήρου που βρίσκεται ακριβώς μπροστά στο ακίνητο).

Μετά το πράσινο φως της αναθεώρησης του Πολεοδομικού Σχεδιασμού, θα ζητηθεί έκδοση οικοδομικής άδειας που θα σημάνει και την έναρξη του project, στο οποίο θα αναπτυχθούν κατοικίες, γραφεία αλλά όχι εμπορικοί χώροι, όπως προβλεπόταν στον αρχικό σχεδιασμό.

  • Στην ίδια περιοχή έχει αποκτήσει έκταση 26 στρεμμάτων, ο όμιλος της εφοπλιστικής οικογενείας Μαρτίνου

ενώ

  • πλησίον της πρώην ΧΡΩΠΕΙ σε οικόπεδο 45 στρεμμάτων, έχει επενδύσει και ο όμιλος Χαραγκιώνη, μέσω κοινής εταιρείας που είχε συστήσει με τον πορτογαλικό όμιλο Sonae Imobiliaria.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here