Ένα εκατομμύριο γιεν (7.250 ευρώ) για κάθε παιδί προσφέρει η ιαπωνική κυβέρνηση ως χρηματικό κίνητρο στις οικογένειες προκειμένου να μετακομίσουν εκτός της ευρύτερης περιοχής του Τόκιο.

 

Η πρωτοβουλία, που ισοδυναμεί με τριπλασιασμό του προηγούμενου μπόνους των 300.000 γιεν, πρόκειται να εγκαινιαστεί τον Απρίλιο σε μια προσπάθεια να αναστραφεί η μείωση του πληθυσμού και η δημογραφική παρακμή της υπαίθρου και ειδικά των μικρών πόλεων και των χωριών.

Αν και ο πληθυσμός της ιαπωνικής πρωτεύουσας μειώθηκε για πρώτη φορά πέρυσι, το φαινόμενο αποδόθηκε στην πανδημία.

Τώρα, οι Ιάπωνες πολιτικοί πιστεύουν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να ανασταλεί η υπερσυγκέντρωση κατοίκων στο Τόκιο και να ενθαρρυνθούν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή σε άλλες λιγότερο δημοφιλείς περιοχές της χώρας, που πλήττονται από τη γήρανση, τον φθίνοντα πληθυσμό και τη μετανάστευση των νεότερων στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Το κίνητρο που προστίθεται στο υπάρχον επίδομα των 3 εκατ. γιεν που ήδη διατίθεται ως οικονομική βοήθεια, θα παρέχεται σε οικογένειες που ζουν στις 23 κεντρικές γειτονιές του Τόκιο και των γειτονικών επαρχιών Σαϊτάμα, Τσίμπα και Καναγκάουα.

  • Για να λάβουν το βοήθημα οι οικογένειες θα πρέπει να μετακομίσουν εκτός της ευρύτερης περιοχής του Τόκιο, αν και δικαιούνται το ποσό ακόμη και αν εγκατασταθούν σε ορεινές περιοχές που βρίσκονται μέσα στα σύνορα της πόλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here