Από το Δεκέμβριο έχουν υποβληθεί 4.451 αιτήσεις για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε πρόσφατη εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Λογιστών Οικονομολόγων (ΠΑΕΛΟ) σημειώνοντας ότι διαπιστώνεται αυξητική τάση στις αιτήσεις.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της ένωσης για την εκδήλωση με θέμα: «Η πορεία του Εξωδικαστικός Συμβιβασμός  και των 240 δόσεων το 2022» στην οποία ήταν επίσης καλεσμένη η ειδική γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους Μαριαλένα Αθανασοπούλου .

Η ειδική γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους Μαριαλένα Αθανασοπούλου .

Η κυρία Αθανασοπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα έχει εισπράξει τα εύσημα από την Ε.Ε. λόγω του θεσμικού πλαισίου του εξωδικαστικού, τόνισε ότι υπάρχει αύξηση ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό από τον Δεκέμβριο του 2021 και πρόσθεσε ότι το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων προέρχεται από νοικοκυριά και κυρίως αφορούν τραπεζικές οφειλές.

Το 91% των αιτημάτων περιλαμβάνει νοικοκυριά και ο μέσος όρος «των κουρεμάτων» του χρέους είναι 28%. Τέλος τόνισε ότι αναμένει προτάσεις από την ΠΑΕΛΟ για τυχόν βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν.

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μεταξύ άλλων, σημείωσε την προσπάθεια που γίνεται για την βέλτιστη αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες της τελευταίας διετίας.

Aποτελούν θετικό δείγμα γραφής οι 468 προτάσεις ρυθμίσεων όπου  οι 205 οφειλέτες έχουν αποδεχθεί την ρύθμιση και συμπλήρωσε ότι υπάρχει αυξητική τάση για υποβολή στα αιτήματα από τον Δεκέμβριο αφού έχουν υποβληθεί 4.451 αιτήσεις.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here