Ακόμη μία επιβεβαίωση του www.banks.com.gr στο τραπεζικό σκηνικό συνιστά η θεαματική είσοδος της Επενδυτικής Εταιρείας Thrivest Holding Ltd, συμφερόντων των Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου, ως βασικού μετόχου στην Παγκρήτια Τράπεζα.

  • Η Επενδυτική Εταιρεία Thrivest Holding Ltd έστειλε επιστολή στο Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Τράπεζας, με την οποία γνωστοποιεί το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του συνόλου των αδιάθετων Νέων Μετοχών, μέχρι του ποσού των 65 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, όπως αυτή αποφασίστηκε στις 5/5/2022 από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της.

Για τις συζητήσεις Μιχάλη Σάλλα με τους κκ Μπάκο και Καϋμενάκη είχε εγκαίρως προειδοποιήσει και αναλύσει το “Β”…

Στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας, δεν συμμετείχε τελικά η Lyktos Group συμφερόντων του κ. Μιχάλη Σάλλα.

Τα ποσοστά των υπόλοιπων μετόχων διαμορφώνονται ως εξής μετά την ΑΜΚ:

– Lyktos Group 11,25%

– Εθνική Τράπεζα 7,17%

– Μουνδρέας 6%

– Eurobank 3,6%

– Aegean 1,6%

– Τράπεζα Πειραιώς 1%

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της άντλησης των νέων κεφαλαίων, η διοίκηση της τράπεζας υπό τον πρόεδρο Δημήτρη Δημόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο Αντώνη Βαρθολομαίο θα προχωρήσουν στην απορρόφηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων και της HSBC όπως έχει συμφωνηθεί με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Δημιουργείται έτσι ένας νέος παίκτης στο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα που θα στηριχθεί στην ισχυρή οικονομία της Κρήτης αλλά και στην σημαντική τεχνογνωσία που θα αποκτήσει από την ενοποίηση της λειτουργίας της με την HSBC .

H επενδυτική εταιρεία Thrivest Holding Ltd, συμφερόντων των επιχειρηματιών κ.κ. Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου, έστειλε  το πρωί της 27ης Οκτωβρίου, επιστολή στο Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Τράπεζας, μέσω της οποίας γνωστοποίησε το ενδιαφέρον της για την απόκτηση αδιάθετων Νέων Μετοχών, μέχρι του ποσού των εξήντα πέντε εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, όπως αυτή αποφασίστηκε στις 5/5/2022 από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Τράπεζας αποδέχθηκε την πρόταση της Thrivest Holding η οποία, υπό την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης των συνήθων ρυθμιστικών διαδικασιών, πλέον καθίσταται ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας με ποσοστό 32,5%

Αλέξανδρος Έξαρχος πρωην Δνων Σύμβουλος ΑΚΤΩΡ

Η είσοδος των τριών επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της Παγκρήτιας Τράπεζας εντάσσεται στο ευρύτερο στρατηγικό επενδυτικό πλάνο τους, με κύριο άξονα την Ελλάδα, που εστιάζει σε τομείς με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης όπως ο κλάδος των υποδομών, των ΑΠΕ, του Real Estate, του τουρισμού, της διαχείρισης απορριμμάτων, κ.ά.

Σε αυτό το πλαίσιο ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος μέσω της τεχνολογικών εξελίξεων μπαίνει δυναμικά στην ψηφιακή εποχή, ανακάμπτει σταθερά και καθίσταται ικανότερος να διαδραματίσει τον κρίσιμο ρόλο του για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Η τοποθέτηση της Thrivest Holding  και των μετόχων της,   Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην Παγκρήτια Τράπεζα, στις προοπτικές της να διεκδικήσει έναν σημαντικό ρόλο στο νέο τραπεζικό περιβάλλον με στόχο τη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, τόσο στην Κρήτη που αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και η οποία αποτελεί και θα αποτελεί πάντοτε τη βάση της, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια όπου δυναμικά αναπτύσσεται .

 

Η απόφαση των τριών επενδυτών να στηρίξουν την αναπτυξιακή προοπτική της Παγκρήτιας Τράπεζας αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης αντίστοιχα και στην πορεία της Ελληνικής οικονομίας, η οποία έχει μπει σε σταθερή τροχιά εξωστρέφειας και σημαντικής βελτίωσης των οικονομικών δεικτών της χώρας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here