Η τράπεζα Saxo της Δανίας παραδοσιακά δημοσιεύει την ετήσια λίστα των «τρελών προβλέψεων» που θα συντάραζαν τον πλανήτη σε περίπτωση που πραγματοποιούνταν.

Η φετινή λίστα όμως δεν φαίνεται και τόσο τρελή! Τα περισσότερα γεγονότα από αυτά που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα, ανήκουν στην κατηγορία των λεγόμενων «Μαύρων Κύκνων». Γεγονότα δηλαδή απίθανο να συμβούν τα οποία όμως θα είχαν καταστροφικές συνέπειες.

Παρόλο που οι προβλέψεις αυτές γίνονται χάρη αστεϊσμού, κάποιες φορές βγαίνουν αληθινές. Στα τέλη του 2017 ένας από τους αναλυτές της τράπεζας προέβλεψε ότι το Bitcoin θα έφτανε στα 60.000 δολάρια και στη συνέχεια θα έπεφτε στα 1.000. Δεν κατάφερε να πετύχει τα νούμερα με ακρίβεια, όμως το Bitcoin όντως έπεσε στα 4.000 δολάρια μετά από μια άνοδο στα 20.000. 

Σχολιάζοντας τις φετινές «Ακραίες Προβλέψεις», ο επικεφαλής Οικονομολόγος της Saxo Bank, Steen Jakobsen, δήλωσε:

«Δημοσιεύουμε τις Ακραίες Προβλέψεις εδώ και πάνω από 10 χρόνια. Πιστεύουμε ότι η φετινή λίστα είναι η καλύτερη που συντάξαμε ποτέ, με στόχο να ενθαρρύνουμε τους επενδυτές να μην αρκούνται στην άποψη της οικονομικής κοινής γνώμης. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι οι Ακραίες Προβλέψεις δεν αποτελούν την επίσημη πρόβλεψη της Saxo Bank για τις αγορές, αλλά σκιαγραφούν τα γεγονότα και τις κινήσεις της αγοράς που, αν και άκρως απίθανο να συμβούν, έχουν τεράστια δυναμική να αναστατώσουν την καθολική οικονομική οπτική».

Η Apple αγοράζει την Tesla στα 520 δολάρια ανά μετοχή

Η πρόβλεψη βασίζεται στην ανάγκη της εταιρείας Tesla για περισσότερη οικονομική δύναμη, αλλά και στην προσπάθεια της Apple να επεκταθεί στον χώρο του αυτοκινήτου με έναν εμφατικό τρόπο.

Η Ευρώπη ανακοινώνει διαγραφή χρέους

Τα οικονομικά προβλήματα της Ιταλίας επεκτείνονται στα τραπεζικά συστήματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Όταν το πρόβλημα αρχίσει να αγγίζει την Γαλλία, οι Ευρωπαίοι έρχονται αντιμέτωποι με μια δύσκολη επιλογή.

Η Γερμανία σε ύφεση

Η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης παρασύρεται από την βιομηχανία αυτοκινήτων έχοντας αποτύχει να κάνει την μετάβαση στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο Τραμπ ανακοινώνει στον Πάουελ ότι απολύεται

Σε περίπτωση που η Ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ αυξήσει τα επιτόκια ξανά, τόσο η οικονομία όσο και το χρηματιστήριο είναι καταδικασμένα σε πτώση.

Η ανάγκη για αποπληρωμή του χρέους, οδηγεί την Netflix στα χέρια της General Electric

Η Netflix είναι η πιο ευεπίφορη προς κρίση χρέους εταιρεία των ΗΠΑ. Αυτό, σε συνδυασμό με τις πιέσεις που ασκούνται από την επέκταση της Disney στον χώρο των υπηρεσιών Streaming, προκαλεί φόβο στους επενδυτές που απαιτούν εξυγίανση της εταιρείας και την οδηγούν προς πώληση στην General Electric.

Μια ηλιακή έκλαμψη μεγάλης κλίμακας προκαλεί χάος και ζημιές 2 τρισ. δολαρίων

Το 2019 το Δυτικό ημισφαίριο βάλλεται από μία ηλιακή καταιγίδα που καταστρέφει πολύ μεγάλο αριθμό δορυφόρων, προκαλώντας «μπλακ άουτ» σε συστήματα GPS, ταξιδίου, λογισμικά, αλλά και παροχής ενέργειας.

Εφαρμογή Παγκόσμιου Φόρου Μεταφορών ως μέτρο προστασίας του περιβάλλοντος

Ένα ακόμη πολύ ζεστό καλοκαίρι έβαλε την Ευρώπη σε σκέψεις για περαιτέρω μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο επιβάλλουν φόρο σε αεροπορικές και μεταφορικές εταιρείες.

Η εκλογή Corbyn στην Αγγλία προκαλεί αναστάτωση στην ισοτιμία στερλίνας-δολαρίου

Μετά την εκλογή του, ο Corbyn εφαρμόζει πολιτική «καμένης γης» για να εκμηδενίσει τις ανισότητες. Εταιρείες ηλεκτρισμού, ύδρευσης και ΜΜΜ περνούν στο δημόσιο δημιουργώντας ελλείμματα που καταποντίζουν την στερλίνα.

Η Αυστραλία διασώζει 4 μεγάλες τράπεζες οι οποίες στη συνέχεια περνούν στο δημόσιο

Κύρια αιτία διάσωσης είναι η αγορά ακινήτων. Οι υπερτιμημένες αξίες, οδηγούν τις τράπεζες στην μείωση δανεισμού. Ελεύθερη πτώση στις επενδύσεις και στο ΑΕΠ.

Πηγή: RT.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here