Γράφει η «ξενοδόχος»

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα τουριστικά projects των τελευταίων ετών «μεγαλώνει» στα 400 εκατ. ευρώ με ένα φιλόδοξο και πρωτότυπο πλάνο που στηρίζεται στην τέχνη και τον πολιτισμό.

Ο λόγος για την αξιοποίηση του Σκορπιού του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ο οποίος τυγχάνει να είναι και ένας από τους μεγαλύτερους συλλέκτες τέχνης με διεθνές αποτύπωμα.

Σκορπιός: Ένα βήμα πιο κοντά στο VIP Exclusive Club του Ριμπολόβλεφ με προεδρικές σουίτες, ελικοδρόμιο

Τώρα ο Ρώσος επιχειρηματίας θα υποβάλει αίτημα για την  τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος σε σχέση με το αρχικό πλάνο αξιοποίησης του νησιού ύψους 165 εκατ. ευρώ και της μετατροπής του σε προορισμό για το διεθνές τζετ σετ και για τους λεγόμενους  UHNWI (Ultra High-net worth individuals άτομα υψηλότατης καθαρής θέσης).

Το νέο σχέδιο προβλέπει την αύξηση του Συντελεστή Δόμησης κατά 50%, ώστε το νησί να μετατραπεί σε νησί τέχνης, ένα σύγχρονο art island.

Ο προϋπολογισμός τελικά της επένδυσης να υπερδιπλασιάζεται ξεπερνώντας ενδεχομένως και τα 400 εκατ. ευρώ, με το επιτελείο του Ριμπολόβλεφ να δηλώνει ότι σε καμία περίπτωση δε θα αλλοιωθεί «η ιστορία του Σκορπιού, που έχει συνδεθεί με το όνομα της οικογένειας Ωνάση».

Σημειωτέον ότι μέχρι σήμερα, η “Μυκήναι’’, ο φορέας της επένδυσης έχει διαθέσει από το 2013 που απέκτησε το νησί κεφάλαια περίπου 30 εκατ. ευρώ για εργασίες στα σημεία όπου θα οικοδομηθούν οι βίλες και το πολυτελές Ξενοδοχειακό συγκρότημα δυναμικότητας 30 δωματίων και 60 κλινών.

Συνεδριακό κέντρο, γήπεδο ποδοσφαίρου και ιππικό κέντρο, κλειστή γκαλερί και μουσειακοί χώροι είναι μεταξύ των εγκαταστάσεων που προβλέπονται με τη συνολική δόμηση να αυξάνεται, με βάση το νέο πλάνο σε 30.000 τετραγωνικά μέτρα από 21.500 τ.μ. εξ’ ού και το αίτημα για την  τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος του project ‘’VIP Exclusive Club’’.

Σημειωτέον ότι  πριν από μερικούς μήνες εγκρίθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης το κονδύλι των 4,3 εκατ. ευρώ που αφορά την επιχορήγηση του νέου πεντάστερου ξενοδοχείου, επιφάνειας 9.420 τετραγωνικών μέτρων.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι art island ήθελε να κάνει προ δεκαετίας και ο εμίρης του Κατάρ στην Oξυά στο σύμπλεγμα των Εχινάδων στο Ιόνιο Πελαγος, όπου όμως ως γνωστόν τα πλάνα ναυάγησαν με …πάταγο.

Eγένετο Κοινωφελές Ίδρυμα Ριμπολόβλεφ στην Λευκάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ