Με τον χαμηλότερο δείκτη NPEs και το υψηλότερο ποσοστό κάλυψης προβλέψεων, η Eurobank “δείχνει”  τις (δυνητικές) τιμές-στόχους για τις μετοχές των άλλων 3 συστημικών τραπεζικών μετοχών, εάν και εφ΄ όσον πληρούσαν τις ίδιες προϋποθέσεις.
Στο 1 ευρώ η μετοχή της Eurobank, στα 1,50€ θα αντιστοιχούσε της Alpha Bank (τρέχουσα στο ταμπλό, στα 1,25 ευρώ), στα 4 ευρώ της Εθνικής Τράπεζας (σήμερα διαπραγματεύεται στα 3,149€) και στα 1,76€ της Πειραιώς (σήμερα ξεκινά τη συνεδρίαση από τα 1,398 ευρώ).
  •    Συγκριτικά με τραπεζικές μετοχές αγορών χωρών, όπως λ.χ. Ιταλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας οι ελληνικές (με βάση την σχέση χρηματιστηριακής τιμής/ενσώματη καθαρή θέση 0,52 φορές) έχουν ένα περιθώριο της τάξεως του 20% έως 30% (ανάλογα την τράπεζα ) για υπεραπόδοση (“κλείσιμο” του discount).

Λίγο πριν αποκαλύψει την αξιολόγησή του για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, ο οίκος Fitch έδωσε μία σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Κάνει λόγο για ουσιαστική πρόοδο στο μέτωπο των κόκκινων δανείων και βλέπει πτώση τους σε μονοψήφια ποσοστά μέσα στο 2022.

Θετικές βλέπει και τις προοπτικές κερδοφορίας τους.

Οι ισχυροί ρυθμοί ανάκαμψης και τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης έρχονται να προσφέρουν περαιτέρω στήριγμα στις προοπτικές του κλάδου.

Οι αναλυτές του οίκου μιλώντας σε συνέδριο, ανέφεραν ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να παρουσιάζει τον υψηλότερο, με διαφορά δείκτη, μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) στην Ευρωζώνη.

Παρόλα αυτά έχει πετύχει να τον μειώσει δραστικά τον τελευταίο χρόνο και φέτος πιθανότατα θα υποχωρήσει κάτω από το 10%.

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here