Με τον πλέον επίσημο τρόπο, με προεδρικό διάταγμα της κας Κατερίνας Σακελλαρόπουλου, ο Ρώσος ιδιοκτήτης του Σκορπιού αποκτά Κοινωφελές Ίδρυμα στον Δήμο Μεγανησίου της Λευκάδας.

Ο θρυλικός Σκορπιός μετατρέπεται ΕΠΙΣΗΜΑ σε VIP τουριστικό προορισμό

Το νησί αγοράστηκε από τον ολιγάρχη το 2013 και πλέον διατίθεται προς ενοικίαση σε όσους διαθέτουν “γερά” πορτοφόλια.

Το Ίδρυμα έχει την επωνυμία “ΙΔΡΥΜΑ DMITRY RYBOLOVLEV”, ενώ συστάθηκε από τον ίδιο τον Ρώσο μεγιστάνα και τους γονείς του Ευγκένι Ριμπολέβλεφ και Ζινάιντα Ριμπολόβλεβα.

Όπως αναφέρεται στο Προεδρικό Διάταγμα «Οι σκοποί του ιδρύματος είναι αποκλειστικά κοινωφελείς, με επίκεντρο τη νήσο Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και την Ελλάδα εν γένει, οι οποίοι υλοποιούνται μέσω πολιτιστικών, θρησκευτικών, εκπαιδευτικών και φιλανθρωπικών δράσεων, προωθείται δε και η διασυνοριακή και ευρωπαϊκή συνεργασία για την επίτευξη αυτών».

Μεταξύ των σκοπών του ιδρύματος είναι η στήριξη της τοπικής κοινωνίας μέσω δωρεών σε δημόσιους, δημοτικούς και εκκλησιαστικούς φορείς για την υλοποίηση κοινωνικών έργων, προγραμμάτων, κατασκευαστικών εργασιών, αγορών εξοπλισμού κ.ά. για την υποβοήθηση του έργου τους, η διενέργεια και υποστήριξη τοπικών πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και λοιπών δράσεων, προγραμμάτων, χρηματοδοτουμένων από διεθνείς, ενωσιακές, ή άλλες πηγές, η συμμετοχή σε ανάλογες δραστηριότητες στο εξωτερικό , η συμμετοχή σε τοπικά, διαπεριφερειακά, εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα καθώς και δραστηριότητες που αφορούν την διατήρηση των παραδόσεων, των ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων και του συνδεδεμένου με αυτά πολιτισμού και η δημιουργία δικτύων τοπικών παραγόντων και πολιτιστικών προσωπικοτήτων για την προώθηση και εμπέδωση της κοινωνικής συνεργασίας για θέματα του τόπου.

Ως περιουσία του Ιδρύματος που θα διοικείται από τριμελές διοικητικό συμβούλιο αναφέρεται το ποσό των 150.000 ευρώ.

Το Δ.Σ. αποτελούν ο στενός συνεργάτης και εκπρόσωπος του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ Σεργκέι Τσερνίτσιν, η δικηγόρος που χειρίζεται υποθέσεις του στην Ελλάδα Κορίνα Φασούλη-Γραφανάκη και ο επίσης δικηγόρος Σπυρίδων Δημόπουλος.

 

Σκορπιός: Ένα βήμα πιο κοντά στο VIP Exclusive Club του Ριμπολόβλεφ με προεδρικές σουίτες, ελικοδρόμιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here