Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) επέβαλε τελικά πρόστιμο 38,8 εκατ. δολαρίων στην ελληνική εταιρεία Akazoo, στο πλαίσιο του συμβιβασμού για την υπόθεση απάτης ύψους δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε βάρος των επενδυτών.

Tην είδηση αποκάλυψε το πρακτορείο Reuters.

Aπάτη η Akazoo, δικαιώνεται ξανά ο Greco

Η Akazoo εισήλθε στο χρηματιστήριο Nasdaq το 2019 μέσω εταιρείας εξαγορών ειδικού σκοπού (SPAC) και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, παρουσιάστηκε στους επενδυτές σαν μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη εταιρεία streaming μουσικής.

Η ελληνική startup ισχυριζόταν ότι εστιάζει στις αναδυόμενες αγορές, όπου έλεγε ότι έχει 38,2 εκατ. χρήστες και 120 εκατ. δολάρια σε ετήσια έσοδα. Στην πραγματικότητα, δεν είχε καθόλου χρήστες που να πληρώνουν συνδρομή, ενώ τα έσοδά της ήταν αμελητέα.

Η απάτη της Akazoo ξεσκεπάστηκε από τον γνωστό και μη εξαιρετέο Γκάμπριελ Γκρέγκο (βλέπε FF), διαχειριστή της Quintessential Capital Management.

Αφότου ο Γκρέγκο αμφισβήτησε τα νούμερα της Akazoo, η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς «πάγωσε» τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, στο πλαίσιο των ερευνών.

Επανέρχεται το QCM: Ποιο στέλεχος της Akazoo βάζει στο στόχαστρο και γιατί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here