Αισιόδοξος για τις προοπτικές επαναπατρισμού τόσο των κεφαλαίων όσο και των εργαζομένων που μετακινήθηκαν στο εξωτερικό δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για το βιομηχανικό συνέδριο που πραγματοποιείται την επόμενη εβδομάδα ο κ. Φέσσας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τώρα που διαλύθηκαν τα σύννεφα για το ενδεχόμενο να περάσει η οικονομία σε τριτοκοσμική διαχείριση, θα ήταν «βλακώδες» να μην τοποθετήσουν οι επενδυτές τα κεφάλαιά τους σε μια χώρα που προσφέρει καλύτερες αποδόσεις από τα λιμνάζοντα κεφάλαια σε τράπεζες.

Ανέφερε, δε, ότι η Ελλάδα ενώ κατά τη διάρκεια της κρίσης απωθούσε τα κεφάλαια, σήμερα προσελκύει επενδυτές που ενδιαφέρονται για ακίνητα, υπηρεσίες, βιομηχανία και το κρίσιμο είναι το ενδιαφέρον αυτό να γίνει τάση.

Αναφορικά με το «brain drain» σημείωσε ότι δεν είναι απαραίτητα κακό, καθώς οι εργαζόμενοι στο εξωτερικό θα επιστρέψουν καλύτερα εκπαιδευμένοι και με διαφορετική νοοτροπία, ακόμη και με χαμηλότερες αμοιβές, εφόσον βρουν δουλειά, αξιοκρατία και ευκαιρίες εξέλιξης, αφού το μοντέλο διαβίωσης στην Ελλάδα είναι από τα καλύτερα στον κόσμο.

Ο κ. Φέσσας ανέφερε ακόμη ότι ο στόχος για ανάπτυξη 2,8% το 2020 είναι εφικτός, «ίσως και παραπάνω», με την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here