Επιχείρηση …ξεκαθάρισμα για το Airbnb στην Ελλάδα: Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου με την οποία η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα μπορεί να ζητεί επίσημα τα στοιχεία από τους δικτυακούς τόπους διαμοιρασμού ακινήτων (τις γνωστές ηλεκτρονικές πλατφόρμες, Airbnb, Ηomeaway κ.τ.λ.) για τους ιδιοκτήτες που μισθώνουν τα σπίτια τους.

  • «Η Φορολογική Διοίκηση δύναται να ζητά, με έγγραφο ή ηλεκτρονικό αίτημα, από κάθε διαχειριστή ψηφιακής πλατφόρμας, η οποία δραστηριοποιείται στην οικονομία του διαμοιρασμού, ανεξάρτητα από το εάν αυτή έχει μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα, οποιαδήποτε πληροφορία ή στοιχείο σχετικά με πρόσωπα που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα ως πωλητές, για τα οποία προκύπτουν φορολογικές υποχρεώσεις στην ημεδαπή», αναφέρεται σχετικά.
  • «Η μη ανταπόκριση στο αίτημα συνεπάγεται, τη διακοπή της πρόσβασης στους ιστότοπους των ψηφιακών πλατφορμών, από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου. Για τη διακοπή εκδίδεται κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Διοικητή της ΑΑΔΕ, εφόσον το αίτημα αφορά σε στοιχεία ή πληροφορίες που συντελούν στην ταυτοποίηση ή/και στην εκτίμηση της φορολογικής υποχρέωσης πωλητών».

Στον πάροχο Υπηρεσιών Διαδικτύου που παραβαίνει την ανωτέρω υποχρέωση επιβάλλεται πρόστιμο από 30.000 έως 100.000 ευρώ.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here