Tου Χρήστου Ν. Κώνστα

Μοναδικός εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης στο μεγάλο διεθνές Forum της Ντόχας στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 3.000 εκπρόσωποι κρατών, οργανισμών και κυβερνήσεων ήταν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης. 

Στους 250 κεντρικούς ομιλητές του #Dohaforum2019 περιλαμβάνονται υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, παγκόσμοι ηγέτες και εμπειρογνώμονες απ’ όλο τον κόσμο με χαρακτηριστικές συμμετοχές τον Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν, την σύμβουλο του Αμερικανού Προέδρου Ιβάνκα Τραμπ, τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου και πολλές ακόμη εξέχουσες προσωπικότητες της διεθνούς πολιτικής σκηνής.

  • Tο μήνυμα πως η Ελλάδα γίνεται ένας επενδυτικός προορισμός και ότι υπάρχουν τεράστιες επενδυτικές ευκαιρίες, έστειλε από την Ντόχα του Κατάρ ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης.
O κ. Φραγκογιάννης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, τους υπουργούς Εμπορίου και Μεταφορών, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, εκπροσώπους από τον σύνδεσμο επιχειρηματιών του Κατάρ και τον επικεφαλής του Qatar Investment Authority που αποτελεί το βασικό χρηματοδοτικο εργαλείο της χώρας που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους άνω των 300 δισ. ευρώ.
  • Στη συνέχεια ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία συναντήθηκε με τη διευθύνουσα σύμβουλο της Silatech καθώς και με μεμονωμένους επιχειρηματίες που έχουν επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Επίσης, επισκέφτηκε το παράρτημα του Πανεπιστημίου του Τέξας στην Ντόχα με εξειδίκευση στην υψηλή τεχνολογία, ενώ είχε συνάντηση και με μέλη της ελληνικής κοινότητας που ζουν στο Κατάρ, τα οποία είτε εργάζονται ως στελέχη σε επιχειρήσεις είτε βρίσκονται στο Καταρ για ακαδημαϊκούς λόγους.
Το Banks ήταν παρών στο Φόρουμ της Ντόχα
Μιλώντας σε πάνελ με θέμα το επενδυτικό τοπίο του 2020 και με συνομιλητή μεταξύ άλλων τον πρώην αντικαγεκλάριο της Γερμανίας  Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στο πλαίσιο του 19ου Φόρουμ της Ντόχα, ο κ. Φραγκογιάνννης τόνισε πως η ελληνική οικονομία έχει επιστρέψει από την κρίση και ότι δεν αποτελεί πλέον το μαύρο πρόβατο της ευρωπαϊκής οικογένειας. Σε αυτό το πλαίσιο, έκανε ειδική αναφορά στα χαμηλά επιτόκια με τα οποία δανείζεται σήμερα η Ελλάδα σε σχέση με το παρελθόν και σημείωσε
  • «καταφέραμε να φέρουμε τη χώρα στο σημείο που είναι σήμερα λόγω της πολιτικής σταθερότητας και χάρη στην αντοχή του λαού και την υποστήριξη των Ευρωπαίων εταίρων μας».
Απαντώντας στην ερώτηση για το ποια είναι η επενδυτική συμβουλή της χρονιάς, κοινή πεποίθηση του πάνελ ήταν η ανάγκη για επενδύσεις στη βιωσιμότητα, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
  • Σε αυτό το σημείο ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών ανέλυσε την ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης και έκανε ειδική μνεία στην απόφαση της να κλείσει έως το 2028 όλες τις λιγνιτικές μονάδες στην Ελλάδα. Παράλληλα, υπογράμμισε την ετοιμότητα της χώρας μας να προσελκύσει ξένες άμεσες επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα και ειδικότερα για καινοτόμα και υψηλής τεχνολογίας πρότζεκτ.
Ο πρώην αντικαγκελάριος της Γερμανίας εκτίμησε πως η κυβέρνηση στη Γερμανία θα είναι σταθερή αλλά όχι τόσο δυναμική όσο θα έπρεπε με δεδομένη την κατάσταση στην Ευρώπη..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here