Γράφει η «ξενοδόχος»

Νέα επενδυτικά πλάνα σε έναν από τους πλέον γνωστούς προορισμούς της Πελοποννήσου καταρτίζει η Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ που συνδέεται με την οικογένεια Ευμορφίδη των γνωστών COCO-MAT.

H Επενδυτική Ακινήτων που έχει λάβει παράταση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έως τις 30 Μαΐου του 2022 για την είσοδό της στο Χρηματιστήριο (όπως άλλωστε προβλέπεται με βάση το θεσμικό πλαίσιο των ΑΕΕΑΠ) απέκτησε στα τέλη Ιουλίου η τρία αγροτεμάχια σε ‘’προνομιακό σημείο στη Λεύκη Ελαφονήσου στη Λακωνία συνολικής επιφάνειας 13,7 στρεμμάτων έναντι 390 χιλ ευρώ’’, με στόχο, τί άλλο, την τουριστική χρήση.

Συνολικά μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2021, το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο των ακινήτων του ομίλου, περιελάμβανε 30 ακίνητα, συνολικής εύλογης αξίας 84 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για επτά οικόπεδα/αγροτεμάχια και 23 κτίρια εκ των οποίων τα 20 είναι μισθωμένα κατά πλειοψηφία σε εταιρείες του ομίλου της COCOMAT.

Σημειωτέον ότι από το σύνολο των ακινήτων, τα επτά έχουν ξενοδοχειακή χρήση (στο Κολωνάκι, την Κηφισιά κ.α.), με σημαντικότερο φυσικά το πεντάστερο στην οδό Φαλήρου στου Μακρυγιάννη που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων το 2019 λόγω της θέας που έκρυβε προς την Ακρόπολη.

Η διοίκηση της Μπλε Κέδρος εκτιμά τώρα ότι η πανδημία εισάγει νέες επενδυτικές ευκαιρίες για όλα τα είδη των ακινήτων και αξιολογεί διαρκώς τις διαμορφούμενες μακροοικονομικές εξελίξεις και χρηματοοικονομικές συνθήκες, καθώς και τις εξελίξεις στην κτηματαγορά, προκειμένου να επαναξιολογεί και να επαναπροσδιορίσει το επενδυτικό της σχέδιο καθώς και τη συνολική επιχειρηματική στρατηγική της.

Κατά το 2021, η εταιρεία θα προχωρήσει στην περαιτέρω υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδίου με τις διαδικασίες αδειοδότησης εργασιών για την αξιοποίηση ακινήτων που είναι ήδη ενταγμένα στο χαρτοφυλάκιό της.

Το σύνολο του κύκλου εργασιών του ομίλου αφορά έσοδα από μισθώματα και για το πρώτο εξάμηνο, από 1η Ιανουαρίου έως 30 Ιουνίου 2021 ο κύκλος εργασιών έφτασε το 1,5 εκατ. ευρώ έναντι  2,1 εκατ. για την αντίστοιχη περίοδο του 2020, παρουσιάζοντας μείωση 28% λόγω των κρατικών μέτρων που αφορούν τα μισθώματα.

Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 1,87 εκατ. ευρώ έναντι λειτουργικών ζημιών 4,27 εκατ. ευρώ  την 30η Ιουνίου 2020, αύξηση που οφείλεται στην άνοδο της αξίας των ακινήτων. Τα αποτελέσματα του ομίλου μετά από φόρους για το πρώτο εξάμηνο του 2021 ανήλθαν σε κέρδη ύψους 1,78 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 4,36 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Η COCO-MAT επενδύει στη SoftOne για τον ψηφιακό της μετασχηματισμό

Στη «Διαύγεια» η απόφαση για το 5άστερο του Ευμορφίδη στην Ακρόπολη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here