Θα περάσουμε ένα 10ήμερο “κρησάρα”. 
Από μεθαύριο Τετάρτη, μπαίνουμε στο τελευταίο τρίμηνο του χρόνου.
Σεπτέμβριος, μήνας προσδοκιών αλλά και επιφυλάξεων για τις αγορές.
Αυτά που μας είπε τελικά, ο επικεφαλής της Fed, Jerome Powell δεν εξέπληξαν τις αγορές , απόδειξη το +0,88% για τον S&P στις 4,509,37 μονάδες.
  • Ο Αμερικανός κεντρικός Τραπεζίτης προειδοποίησε για την προοπτική μείωσης των αγορών ομολόγων αλλά ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι τα επιτόκια θα διατηρηθούν σε χαμηλά, ελεγχόμενα επίπεδα.
 Για τις αγορές, που λίγο ως πολύ προεξοφλούσαν τις εξελίξεις σχετικά με το tapering, σημαντικότερο ήταν το θέμα του κόστους χρήματος.
Από ‘δω και πέρα η προσοχή των αναλυτών και των διαχειριστών στρέφεται προς την αντίστοιχα κρίσιμη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας , την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου. Τότε θα ανοίξει τα χαρτιά της η Christine Lagarde.
  • Από πλευράς ελληνικού ενδιαφέροντος, ενδιαφέρουσα είναι η προσεχής Παρασκευή ημέρα που, σύμφωνα με τη ΔΕΗ,  θα υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ.

  •    Στις 7 Σεπτεμβρίου, η ΕΛΣΤΑΤ θα ανακοινώσει τα στοιχεία για το ΑΕΠ δευτέρου τριμήνου.
Και στις 11 του μηνός είναι η προγραμματισμένη ομιλία του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ με όλες τις σημαντικές ανακοινώσεις για την φορολογία των εισοδημάτων μας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here