Γράφει η «ξενοδόχος»

Ήταν από τους διαγωνισμούς που είχαν ξεσηκώσει ουκ ολίγες αντιδράσεις προ τριετίας, όταν ο Τουρισμός πήγαινε καλά και είχε πραγματοποιηθεί ο τελευταίος διαγωνισμός μακροχρόνιας παραχώρησης για ένα από τα πιο γνωστά ‘’ασφαλιστικά’’ ακίνητα του κέντρου της Αθήνας και τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο.

Ο λόγος για το ακίνητο της οδού Ζαλοκώστα 7-9 , όπου ο e-EΦΚΑ ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη την προκήρυξη διαγωνισμού με κατάθεση κλειστών προσφορών, με στόχο τη λειτουργία του ως ξενοδοχείο με προδιαγραφές 4 αστέρων. Ακριβώς αυτή είναι και η διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες προδιαγραφές που ζητούσε ο φορέας σε προηγούμενους διαγωνισμούς που κατέληξαν όμως άγονοι, έστω κι αν πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της ‘’τουριστικής άνοιξης’’ της Αθήνας εν έτει 2018.

Τότε ο φορέας ζητούσε ξενοδοχείο 5 αστέρων με μία ελάχιστη επένδυση σχεδόν 2 εκατ. ευρώ στο ακίνητο.

Τώρα, έχοντας κατεβάσει τον πήχη των προσδοκιών, το ακίνητο προορίζεται για τετράστερο με ελάχιστη επένδυση 1,2 εκατ. ευρώ και άρα έχει περισσότερες πιθανότητες προς αξιοποίηση.

Οι αντιδράσεις από τους υποψηφίους ενδιαφερόμενους ήταν ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, ότι δηλαδή οι προδιαγραφές ήταν πολύ υψηλές, οι απαιτήσεις του εκμισθωτή επίσης υψηλές κι άρα τα νούμερα δεν ‘’έβγαιναν’’.

Το  ακίνητο της οδού Ζαλοκώστα 7-9 είναι διατηρητέο κτήριο που κατασκευάστηκε το έτος 1939, συνολικής επιφάνειας 1.854 τ.μ. και χαρακτηρίστηκε ως μνημείο, με σχετική Υπουργική Απόφαση του 2008.

Ο πλειοδοτικός διαγωνισμός εκμίσθωσης με επενδυτικό πρόγραμμα από τον μισθωτή ελαχίστου ύψους 1,2 εκ ευρώ αφορά στην εκτέλεση εργασιών αναβάθμισης του κτιρίου με σκοπό είτε τη λειτουργία του ως ξενοδοχείο με προδιαγραφές 4* ή μη κύριο ξενοδοχειακό κατάλυμα αντίστοιχης κατάταξης (ενοικιαζόμενα), με κλειστές προσφορές.

Η διάρκεια της σύμβασης εκμίσθωσης θα είναι 30 ετών με δικαίωμα παράτασης κατά δέκα χρόνια, το μηνιαίο μίσθωμα έναρξης του διαγωνισμού ορίστηκε στις 17.000 ευρώ, ενώ ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την 20η Οκτωβρίου 2021.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here