Η χρηματιστηριακή μας αγορά πλησιάζει προς την λύση της συσσώρευσης του τελευταίου μεγάλου διαστήματος μιας και κάνει προσπάθεια να αφήσει πίσω της το επίπεδο των 650 μονάδων και να δοκιμάσει κίνηση προς τις 685 μονάδες.

Η γρήγορη διόρθωση των ξένων αγορών ήταν λογικό έστω και λίγο να μας επηρεάσει από την στιγμή που δε έχουμε και κάποια σοβαρή τάση.

Λίγοι τίτλοι υπέρ αποδίδουν ενώ μόνος ο ΟΤΕ με την ΔΕΗ δεν μπορεί να βοηθήσει το σύνολο. Ο τραπεζικός δείκτης συνεχίζει να «κοιμάται» περιμένοντας κάποια νέα δεδομένα με τα αποτελέσματα να μην τον επηρεάζουν στο ελάχιστο πλέον.

Από την αρχή του έτους, ο Γενικός  Δείκτης χάνει το -30,26% της αξίας του.

Ο τραπεζικός αρχηγός στις απώλειες με -62,37% με τον ftse25 στο -33,36%.

  • Η ΕΝΤΕΡ με +70% κέρδη, με το ΚΡΙ ΚΡΙ να ακολουθεί με +6%, η ΔΕΗ με 5% και ο ΣΑΡ με 3%.
  • Στον αντίποδα μεγάλος χαμένος η ΑΛΦΑ με -69% με την Εθνική στο -61% και την ΕΥΡΩΒ και την ΑΡΑΙΓ στο -56% και -58% αντίστοιχα.

Η αγορά ουσιαστικά έχει βαλτώσει ψάχνοντας την αφορμή για μία ουσιαστική διαφυγή με το κακό να είναι ότι έχει χαθεί ο βηματισμός σε σχέση με τα ξένα χρηματιστήρια.

Ο τραπεζικός κλάδος συνεχίζει να είναι αυτός που μπορεί να κάνει την διαφορά μιας και συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο καθημερινό τζίρο που μπορεί να δώσει ρευστότητα στο σύστημα σε μία σοβαρή ανοδική του αντίδραση

Εν κατακλείδι περιμένουμε να δούμε κατοχύρωση του επιπέδου της ζώνης του 650 και αύξηση τζίρου για να αυξήσουμε θέσεις. Μέχρι αυτό να συμβεί καλό θα ήταν να κινούμαστε πιο συντηρητικά. Κοντός ψαλμός…

Ανάλυση της FAST FINANCE

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here