Το μικρό μοντέλο της Peugeot αναδείχθηκε αυτοκίνητο της χρονιάς για την Ελλάδα μετά από ψηφοφορία των Ελλήνων δημοσιογράφων.

Του Τάκη Πουρναράκη

Συνολικά 26 δημοσιογράφοι, εκλέκτορες του θεσμού «Αυτοκίνητο 2020» επέλεξαν ανάμεσα στα μοντέλα της τελικής 10άδας το κορυφαίο σύμφωνα με την άποψή τους με βάση τις ανάγκες της Ελληνικής αγοράς. Τα μοντέλα που είχαν προκριθεί στην τελική δεκάδα ήταν: Audi A1, Citroen C5 Aircross, DS 3 Crossback, Kia XCeed, Mazda 3, Peugeot 208, Renault Clio, Skoda Scala, Suzuki Jimny, VW T-Cross.

Η διαδικασία της φανερής ψηφοφορίας διεξήχθη χτες σε ξενοδοχείο των βορείων προαστίων. Καθένας από τους 26 δημοσιογράφους έπρεπε να μοιράσει τις 100 ψήφους του, στα 10 μοντέλα που μετείχαν στη ψηφοφορία. Κάθε αυτοκίνητο έπρεπε να πάρει τουλάχιστον 5 βαθμούς ενώ το μέγιστο που μπορούσε να δοθεί ήταν 20 βαθμοί σε ένα αυτοκίνητο. 

Την εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκαν όλα τα στελέχη της εγχώριας αγοράς, τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος του ΣΕΑΑ, Γιώργος Βασιλάκης. Ο κ. Βασιλάκης τόνισε τη σημασία της ανανέωσης του στόλου των αυτοκινήτων στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως το 63% των αυτοκινήτων είναι άνω των 14 ετών κάτι που επιβαρύνει σημαντικά τη δημόσια υγεία λόγων ρύπων αλλά και μειωμένων στάνταρ ενεργητικής/παθητικής ασφάλειας. 

Η τελική βαθμολογία ήταν:

    Peugeot 208 412 βαθμοί
    Kia Xceed 396 βαθμοί
    Renault Clio 329 βαθμοί
    Volkswagen T-Cross 222 βαθμοί
    Skoda Scala  216 βαθμοί
    Citroen C5 Aircross 216 βαθμοί
    DS 3 Crossback 208 βαθμοί
    Mazda 3 179 βαθμοί
    Audi A1 177 βαθμοί
    Suzuki Jimny 145 βαθμοί

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here