Η Visa ανακοίνωσε τα τριμηνιαία της αποτελέσματα την Τρίτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση καταγράφηκε αύξηση 21% στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου, λόγω της ανάκαμψης των καταναλωτικών δαπανών μετά τη χαλάρωση των περιορισμών για τον COVID-19 σε όλο τον κόσμο.

Οι καταναλωτικές δαπάνες αυξάνονται φέτος παρά την έξαρση της Όμικρον τον Ιανουάριο, καθώς οι άνθρωποι αναπληρώνουν τον χαμένο χρόνο ταξιδιών, αγορών και του φαγητού σε εστιατόρια.

Η Visa – η μεγαλύτερη εταιρεία επεξεργασίας πληρωμών στον κόσμο – είπε ότι οι όγκοι πληρωμών αυξήθηκαν κατά 17% το τρίμηνο, με τους διασυνοριακούς όγκους να αυξάνονται κατά 38%.

“Οι επιπτώσεις της παραλλαγής Όμικρον ήταν βραχύβιες και η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη που ξεκίνησε στα μέσα του περασμένου έτους συνεχίστηκε”, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Άλφρεντ Κέλι στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 1,7 δολάρια ανά μετοχή, από 3 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,38 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο ένα ποσό 1,65 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με στοιχεία της IBES από τη Refinitiv.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here