Η νέα έκθεση της Deutsche Bank για τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών το 2020 περιλαμβάνει αύξηση στις τιμές-στόχους των ελληνικών τραπεζών. Αιτία η πτώση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων. Όπως αναφέρει στην έκθεσή της, το παραπάνω την οδήγησε σε μείωση των εκτιμήσεών της για το κόστος ιδίων κεφαλαίων για το σύνολο του κλάδου. Η εκτίμηση των αναλυτών της τράπεζας είναι πως σε μέσο όρο το CoE θα διαμορφωθεί στο 10,8% έναντι 12,2% που προέβλεπε προηγουμένως.

Συγκεκριμένα, αυξάνει την τιμή-στόχο της Alpha Bank στα 2,3 ευρώ από 2,00 ευρώ πριν, βλέποντας έτσι περιθώριο ανόδου της τάξης του 24% από τα τρέχοντα επίπεδα στο ταμπλό, ενώ διατηρεί τη σύσταση “αγοράς”.

Για την Τράπεζα Πειραιώς, η νέα τιμή-στόχος είναι τα τα 2,85 ευρώ από 2,7 ευρώ πριν, “βλέποντας”” ουσιαστικά πτώση της τάξης του 2% από τα σημερινά της επίπεδα στο ταμπλό, ενώ διατηρεί τη σύσταση “διακράτησης”.

Στα 2,6 ευρώ από 2,3 ευρώ πριν αυξάνει την τιμή-στόχο για την Εθνική Τράπεζα, με σύσταση “διακράτησης”, εκτιμώντας πως η μετοχή της συστημικής τράπεζας θα υποχωρήσει κατά 11% από τα επίπεδα που έχει σήμερα στο ταμπλό.

Για την Eurobank τέλος, δίνει τιμή-στόχο το 0,9 ευρώ από 0,8 ευρώ πριν, με περιθώριο ανόδου 2% και σύσταση “διακράτησης” επίσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here