Η μία από τις μόλις 2 μετοχές του FTSE25, με θετικό πρόσημο στην συνεδρίαση της Παρασκευής.
Με κύκλο εργασιών που ξεπέρασε το 1 δισ.€ στο 9μηνο και καθαρά κέρδη 93,2 εκατ.€ (έναντι ζημιών το αντίστοιχο διάστημα του 2021) και με ισχυρό τρίτο 3μηνο η διοίκηση της εισηγμένης επιτυγχάνει την ολική επαναφορά της εισηγμένης.
Ενθαρρυντική ένδειξη-πέραν των μεγεθών της παραδοσιακά καλύτερης περιόδου Ιουλίου-Σεπτεμβρίου- η επιβατική κίνηση τον Οκτώβριο-Νοέμβριο, καθώς μετέφερε περί τους 560.000 στο δίκτυο τακτικών πτήσεων εξωτερικού (αύξηση +50%) προσφέροντας 680.000 θέσεις.
  • Η Διοίκηση Βασιλάκη-Γερογιάννη διατήρησε-και τον Νοέμβριο- το μεγαλύτερο αριθμό δρομολογίων, μάλιστα ενίσχυσε συγκεκριμένους προορισμούς στην Ευρώπη (ενώ από 22 Δεκεμβρίου επαναδρομολογεί προς Μαρακές/με 2 πτήσεις)..
Προσεκτικά επιθετικός σχεδιασμός για το 2023-με έμφαση σε αγορές όπως της Γαλλίας (9 προορισμούς)- η περαιτέρω αξιοποίηση θυγατρικών (λ.χ AnimaWings)- το ενδεχόμενο εξαγορών (Croatia) αλλά και κινήσεις προστιθέμενης αξίας στο εσωτερικό.
  • Μία από αυτές ενδέχεται να αφορά στην συμμετοχή (με την ΤΕΜΕΣ/Κωνσταντακόπουλου) στον διαγωνισμό για την (40ετή) άδεια λειτουργίας/εκμετάλλευσης του “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”.
Τα προαναφερθέντα ισχυροποιούν την ευρύτερη περιοχή των 5 ευρώ ένα ικανό σημείο αναφοράς για τη μετοχή.
Με αποτίμηση 453,5 εκατ.€ η AEGEAN μπορεί να είναι ένα από τα χαμηλού ρίσκου του 2023.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here