Οι πολύ καλές επιδόσεις του τρίτου τριμήνου, αντισταθμίζουν ως ένα βαθμό τα υψηλά κόστη που έχει να αντιμετωπίσει η εταιρεία.

Ο λόγος για την Aegean, όπου η διοίκηση Βασιλάκη- Γερογιάννη εκτιμά ότι

  • «το γ’ τρίμηνο, φαίνεται να κινείται με βάση τις προσδοκίες μας- ακόμη και υψηλότερα- γεγονός το οποίο ενισχύει τις εκτιμήσεις μας για ένα θετικό αποτέλεσμα στο σύνολο του έτους.
  • Η Aegean φαίνεται ότι καταφέρνει να επιτύχει πολύ καλύτερες επιδόσεις που μπορούν να αντισταθμίσουν ως ένα βαθμό τις απώλειες από τις πιέσεις σε επίπεδο ισοτιμίας ευρώ- δολαρίου, κόστους ενέργειας και καυσίμων, έχοντας αυξήσει το μερίδιο αγοράς μας σε Θεσσαλονίκη».

Ως προς τους επιμέρους δείκτες, ο επικεφαλής της μεγαλύτερης εγχώριας αεροπορικής την περασμένη Παρασκευή εκτίμησε ότι η επιβατική κίνηση φέτος θα είναι στα 12- 12,5 εκατ. επιβάτες με ένα ποσοστό διαθέσιμων θέσεων στο 94%- 98% του 2019 (παρά το συγκρατημένο ξεκίνημα του έτους, λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, η υψηλή ζήτηση για ταξίδια αναψυχής επέτρεψε τη σταδιακή αύξηση της προσφερόμενης χωρητικότητας) και με έσοδα μειωμένα κατά -3% έως – 6%.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here