Γράφει η «ξενοδόχος»

Ένα κρίσιμο όπλο, του οποίου η σημασία εκ πρώτης όψεως δε φαίνεται και τόσο πολύ αποκάλυψε χθες η διοίκηση της Aegean στο πλαίσιο της ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου.

Εν όψει λοιπόν και του πολύ δύσκολου χειμώνα που  είναι μπροστά, πολύ κρίσιμη είναι η ευελιξία για τον όμιλο  ώστε έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες και στη ζήτηση όπως θα διαμορφώνεται στη συνέχεια.

Δείτε επίσης: Aegean: Τραυματισμένη, αλλά όρθια και ικανή για νέες πτήσεις…

Πώς εξασφαλίζεται αυτή;

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Δημήτρη Γερογιάννη,

  • «εξασφαλίζουμε  μεγάλη ευελιξία δεδομένου ότι έχουμε αρκετά αεροσκάφη για τα οποία λήγουν σταδιακα οι μισθώσεις στο επόμενο διάστημα (26 jet και δύο turbo prop), οπότε μπορεί να γίνει μία επιλογή- ανάλογα με τις συνθήκες στην αγορά- είτε να τερματίσουμε, είτε να επεκτείνουμε μισθώσεις με ευνοϊκότερους όρους»,

Ανάλογα λοιπόν με τη ζήτηση μπορεί να διαμορφώνονται και οι επεκτάσεις – αν χρειαστεί- των μισθώσεων για τις οποίες οι εκμισθωτές, προκειμένου να δώσουν κίνητρο, είναι διατεθειμένοι να παράσχουν καλύτερους όρους.

Την ίδια στιγμή ο όμιλος έχει μεταθέσει το χρονοδιάγραμμα παραλαβής των νέων αεροσκαφών, έως 46 στον αριθμό, με την Airbus  για 7 αεροσκάφη της οικογένειας Α320 neo από το 2022–2023 στο 2025-2026.

  • «Είμαστε από τις λίγες αεροπορικές που εξακολουθούν να παραλαμβάνουν αεροπλάνα», δήλωσε η διοίκηση της Aegean. Με την αλλαγή στο πρόγραμμα παράδοσης των αεροσκαφών ο όμιλος εξασφάλισε και την αντίστοιχη μετάθεση της πληρωμής των προκαταβολών (pre – delivery payments) της αρχικής συμφωνίας για τα εν λόγω αεροσκάφη, νούμερο που αντιστοιχεί στα 90 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2020- 2021.

Στο τέλος του πρώτου εξαμήνου, ο στόλος του ομίλου αριθμούσε 64 αεροσκάφη (εκ των οποίων 52 jet και 12 turboprops/ ελικοφόρα).

Από τον Δεκέμβριο του 2019 μέχρι και το τέλος του πρώτου εξαμήνου 2020 είχαν παραληφθεί 5 νέα αεροσκάφη της οικογένειας Airbus A320 neo.

Παράλληλα, ο όμιλος επέστρεψε 2 αεροσκάφη της οικογένειας Airbus A320 neo, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020 στους εκμισθωτές τους.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here