Μεθαύριο Τετάρτη ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα 2023 η AEGEAN ( * ) με την διοίκηση να έχει προϊδεάσει για χρονιά-ρεκόρ.

Από τις 11 Ιανουαρίου ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης έχει αναφερθεί στο νέο ιστορικό της επιβατικής κίνησης-συνολικά 15,5 εκατ. επιβάτες– με τη μέση πληρότητα να ενισχύεται στο 83,4% από 79,4% (το 2022).

Το 2023 ήταν μία πολύ καλή χρονιά για την AEGEAN σημείωνε ο Δημήτρης Γερογιάννης, με την επιβατική κίνηση από/προς το ΔΑΑ Ελευθέριος Βενιζέλος να φθάνει τα 13 εκατ. (αύξηση +27%) ενώ κατά +28% ενισχύθηκε η κίνηση από/προς το Μακεδονία/Θεσσαλονίκης.

Για τους αναλυτές “κλειδί” είναι τα μεγέθη τέταρτου 3μηνου- προεξοφλούνται αυξημένα- επιβεβαιώνοντας την επέκταση της τουριστικής περιόδου πέραν της παραδοσιακής Ιουλίου- Σεπτεμβρίου.

 

Μάλιστα για ορισμένους θα αποτελέσει πρόκριμα για το πρώτο 3μηνο 2024 και οδηγό για το σύνολο της φετινής χρήσης.

Προσδοκίες που ενδεχομένως να εξηγούν το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον ισχυρών funds, επιχειρηματικών ονομάτων να αποκτήσουν πρόσβαση στην…business class του μετοχικού κεφαλαίου…

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η μέτρια πτήση της μετοχής στο ΧΑ θα διευκόλυνε την
επιβίβαση. Ωστόσο, η αποτίμηση στα 1,141 δισ. € μόνο fair value δεν θεωρείται, εάν και εφ’ όσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για μεγέθη-ρεκόρ το 2024.

Δεν είναι τυχαίο πως, ο πρόεδρος της AEGEAN έχει ανακοινώσει την πρόθεση της διοίκησης για διανομή μερίσματος (για την χρήση 2023), με τον Ευτύχη Βασιλάκη να έχει δηλώσει χαρακτηριστικά

  • “… στη γενική συνέλευση της επόμενης χρονιάς θα έχουμε την έγκριση για τη διανομή μερίσματος, μετά από τέσσερα χρόνια χωρίς διανομή κερδών…”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ