Αύριο Τρίτη ξεκινά η εφαρμογή του θεσμού για τα απογευματινά χειρουργεία.

Ο Υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης, διαβεβαίωσε ότι ήδη 70 κλινικές δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην απογευματινή λειτουργία και άρα έχουν προσωπικό για να ανταπεξέλθουν.

Ο υπουργός τόνισε ότι τα χειρουργεία θα πραγματοποιηθούν από τους υπεύθυνους γιατρούς του ΕΣΥ και υπεύθυνες χειρουργικές ομάδες του ΕΣΥ, υπενθυμίζοντας ότι έχουν πάρει τον όρκο του Ιπποκράτη..

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός υπενθύμισε πως απογευματινά χειρουργεία γίνονται όλα τα χρόνια στα επείγοντα με αποτέλεσμα να σώζονται πάρα πολλές ανθρώπινες ζωές.

  • «κανένας δεν είπε στην Ελλάδα ότι φοβάμαι να πάω το απόγευμα στο χειρουργείο, γιατί είναι απόγευμα και ο γιατρός είναι κουρασμένος και θα με σκοτώσει».

Τέτοια σχόλια ο κ. Γεωργιάδης τα χαρακτήρισε «αδιανόητα» και πρόσθεσε ότι ο γιατρός με τη λήψη απόφασης να χειρουργήσει γνωρίζει ότι προέχει η ασφάλεια του ασθενούς και ζήτησε να«μην προσβάλλουμε τις χειρουργικές ομάδες του ΕΣΥ».

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε πως με τη νέα λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων δεν θα εξυπηρετούν οι ίδιοι γιατροί στην πρωινή και στην απογευματινή λειτουργία, αλλά θα αλλάζουν οι χειρουργικές ομάδες.

Η συμμετοχή είναι προαιρετική για τους γιατρούς.

Θετικό είναι πως καθώς κάποιοι ασθενείς θα εξυπηρετούνται τα απογεύματα θα μειώνεται ο χρόνος αναμονής και για τα πρωινά χειρουργεία.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης αποσαφήνισε πως για τους ασθενείς που θα χειρουργούντια το απόγευμα θα υπάρχουν κρεβάτια στο ΕΣΥ για να νοσηλευθούν και να εξυπηρετηθούν.

Ο κ. Γεωργιάδης περιέγραψε για τις «καλές χειρουργικές κλινικές» με τη μεγαλύτερη κίνηση ότι διαθέτουν περισσότερους γιατρούς, ενώ ζήτημα υπάρχει στις πιο απομακρυσμένες ή αυτές με το όχι τόσο καλή προηγούμενη ιστορία και έχουν άγονες προσκλήσεις.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ