Μία εβδομάδα πριν, στις 15 Απριλίου, το “Β” αναφερόταν στην “ολική επαναφορά” της AEGEAN στο χρηματιστηριακό ταμπλό και την αγορά εταιρικών ομολόγων.
Με αφορμή κάποια υποτιμητικά, για την εταιρεία και τους βασικούς μετόχους, σχόλια με αφορμή την ανώμαλη προσγείωση μετοχής και ομολόγου στα χαμηλά της 18ης Μαρτίου.
Από τα 3,20 ευρώ εκείνης της ημέρας στα 5,39 ευρώ της χθεσινής συνεδρίασης, με μία μικρή ενδιάμεση διόρθωση και σε επίπεδα αποτίμησης των 383,5 εκατ. ευρώ. 
Για την τελευταία φάση της επαναφοράς της εταιρείας σημαντική ήταν η συμβολή της ΠΝΠ (ΦΕΚ  84/13-4-20, άρθρο 61 για “οφειλές από ματαιώσεις πτήσεων) για την συντήρηση της ρευστότητας της εισηγμένης.
  • Μάλιστα, όπως προέκυπτε μετά από σχετικό ερώτημα του Συνήγορου του Καταναλωτή διευκρινιζόταν από την εταιρεία (αρ. πρωτ18/42020) πως οι επιβάτες μπορούν να επιλέξουν εκτός από την αλλαγή της κράτησης τους σε άλλη ημερομηνία και την έκδοση ειδικού ταξιδιωτικού πιστωτικού κουπονιού, ίσης αξίας με αυτήν του εισιτηρίου τους που ακυρώθηκε.

Το κουπόνι αυτό μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για οποιαδήποτε πτήση της Aegean και της Olympic Air, σε οποιαδήποτε ημερομηνία μέσα σε διάστημα 18 μηνών από την ημερομηνία έκδοσης του κουπονιού. Αν παρέλθουν οι 18 μήνες και το ειδικό ταξιδιωτικό κουπόνι δεν χρησιμοποιηθεί, τότε θα είναι δυνατή η επιστορή του πλήρους αντιτίμου του εισιτηρίου προς τον πελάτη.

    Στην χθεσινή συνεδρίαση η μετοχή συνέχισε την αντίδραση της προς τα 5,37 ευρώ (6,55%). Σε διάστημα μήνα έχει επανακτηθεί ένα 43,20% με 8,48% στην εβδομάδα…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλησπέρα σας
    Επικοινώνησα σήμερα με την Aegean για θέμα voucher (ταξίδευα στις 2/7 από Λονδίνο προς Αθήνα – ταξίδι το οποίο δεν θα πραγματοποιηθεί) και μου απάντησαν ότι voucher εκδίδουν μόνο για πτήσεις που έχουν ακυρωθεί. Μέχρι να εκδοθεί απόφαση για να ακυρωθούν οι πτήσεις (η δική μου πτήση φαίνεται ακόμη ενεργή) δεν μπορούν να εκδώσουν voucher αλλά να προχωρήσουν μόνο σε αλλαγή ημερομηνίας πτήσης χωρίς επιβάρυνση.Επίσης αλλαγή ημερομηνίας για πτήσεις μέχρι 31/7 πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι 27/4. Το παραπάνω ΦΕΚ ξεκαθαρίζει αυτά τα σημεία;;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here