Όταν στη συνεδρίαση της 18ης Μαρτίου, η μετοχή της εισηγμένης αεροπορικής εταιρείας διόρθωνε βίαια προς τα 3,20 ευρώ και το εταιρικό ομόλογο στο όριο του 50 υπήρξαν ορισμένοι, οι οποίοι βιάστηκαν να προεξοφλήσουν τα χειρότερα.
  Προφανώς είτε από αγορά δεν γνωρίζουν και πολλά πράγματα αλλά ούτε στη μετοχική σύνθεση της αεροπορικής εταιρείας έκαναν τον κόπο να ρίξουν μία δεύτερη ματιά.

Το μετοχικό κεφάλαιο της Aegean Airlines βρίσκεται στα χέρια των

  • Ευτύχη Βασιλάκη (με ποσοστό 36,68%),
  • Πάνου και Θανάση Λασκαρίδη (από 9,48% έκαστος, μέσω των Siana Enterprices και Alnesco)
  • Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου (6,39%).
  • Υπολογίσιμο ποσοστό είναι σε χαρτοφυλάκια ισχυρών ξένων funds.
Όσον αφορά τις αγορές,  θα παραπέμψουμε απλά στην κίνηση-ματ του Berkshire Hathaway, όταν δέκα μέρες νωρίτερα (8 Μαρτίου) ο Warren Buffett έκανε την πιο contrarian κίνηση αυξάνοντας τη συμμετοχή του στην Delta Airlines στο 11,23% από 9,85% αγοράζοντας από τα 46,4$ (μέσος όρος).
  • Όσοι “πονηρεύτηκαν” από την risky κίνηση του σοφού της Omaha και τηρουμένων των αναλογιών “πήγαν” με τις καλές εταιρείες του κλάδου γράφουν, ήδη, διψήφιες αποδόσεις.
       Στα 5,45€ με +10,10% χθες η μετοχή της Aegean με αγοραστές μέχρι τέλους. Και με την αποτίμηση στα 389,2 εκατ. Ευρώ. 
        Το αν θα προχωρήσει κάποιας μορφής χρηματοδοτική στήριξη, επιδότηση ανά θέση, όπως κυκλοφόρησε το τελευταίο 24ωρο θα σας γελάσω.
   Αν και πρόσφατα ο αρμόδιος υπουργός Αχ. Καραμανλής είχε δεσμευθεί πως οι εταιρείες του κλάδου, που τόσο “χτυπήθηκαν” από τις συνέπειες της κρίσης δεν θα μείνουν αβοήθητες.
    Επίσης, θεαματική ήταν η επαναφορά του ομολόγου, καθώς χθες έπιασε το 92 (στο 100 η έκδοση).

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here