“Οταν κάποιος σου δείχνει το φεγγάρι, μην κοιτάς το δάκτυλο…” θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος για την περίπτωση της AEGEAN, ακούγοντας και διαβάζοντας το τι κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα, δεξιά και αριστερά.
Βγήκε ο Ευτύχης Βασιλάκης, ο οποίος δημοσίως παραδέχτηκε το mea culpa (σε ότι αφορούσε στη μη πρόβλεψη του απρόβλεπτου της πανδημίας), να εκτιμήσει στα 150 εκατ. ευρώ το ύψος της χρηματοδοτικής στήριξης που θα χρειασθεί η αεροπορική εταιρεία προκειμένου να καταφέρει να διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρος της ανταγωνιστικότητας της την ώρα που ο ένας μετά τον άλλο οι κολοσσοί του κλάδου ζητούν (και χρηματοδοτούνται) με δισεκατομμύρια.
Συμφώνησαν Lufthansa- Βερολίνο για στήριξη ύψους 9 δισ. € , `Air France και KLM-Παρίσι για 11 δισ.€ = 20 δισ.€ (σχεδόν το 10% του ΑΕΠ της χώρας μας) και έπεται συνέχεια.
  • Ο πρόεδρος της AEGEAN δεσμεύεται πως θα το παλέψουν κυρίως με ίδια μέσα, ότι θα διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας, πως θα διεκδικήσει από τα διάφορα προγράμματα ότι αναλογεί στην εταιρεία.
Το σίγουρο είναι, πως τόσο η Διοίκηση όσο οι βασικοί μέτοχοι της εισηγμένης είχαν προνοήσει να διαμορφώσουν ένα “μαξιλάρι ασφαλείας” (σχεδόν 500 εκατ. €) προ Covid-19.
Με το ξέσπασμα της πανδημίας, της πρωτοφανούς κρίσης και συνεπειών της αιτούνται αυτά που αναλογούν, όπως για τόσες και τόσες επιχειρήσεις της χώρας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here