• Το  Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) (Ένωση Ορκωτών Εγκεκριμένων Λογιστών) υποδέχθηκε σε μια τελετή που προσέλκυσε γύρω στους   200 καλεσμένους τα νέα μέλη του  
  • Στην τελετή παρέστησαν εκπρόσωποι υπουργείων, επαγγελματικών σωμάτων και οργανώσεων, μεταξύ αυτών και φορείς με τους οποίους συνεργάζεται το ACCA 
  • Την τελετή  χαιρέτησαν ως ομιλητές υψηλά στελέχη από τις μεγαλύτερες διεθνείς  ελεγκτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το Σ.Ο.Ε.Λ
  • Βραβεύθηκαν  μελλοντικά  μέλη για τις  κορυφαίες  βαθμολογικές επιδόσεις τους 

To  ACCA  (Ένωση Ορκωτών Εγκεκριμένων Λογιστών) Ελλάδας διοργάνωσε τελετή υποδοχής νέων μελών για να αναγνωρίσει και να καλωσορίσει τα νέα μέλη στην εκλεκτή οικογένειά του και να βραβεύσει τους φοιτητές με τις υψηλότερες βαθμολογίες στις εξετάσεις του. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Φάρο, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για να γιορτάσει την επιτυχία και τα επιτεύγματα των μελών του ACCA, τα οποία  απέκτησαν την ιδιότητα του μέλους το 2022. 

Τα νέα μέλη του ACCA αποτελούν μέρος μιας  ζωντανής παγκόσμιας κοινότητας με πέραν των 241.000 πλήρως καταρτισμένων μελών και 542.000 μελλοντικών μελών. Στην Ελλάδα οι επαγγελματίες μέλη της κοινότητα αυτής εργάζονται τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα και διαπρέπουν σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις χαράζοντας ως επαγγελματίες τη δική τους πορεία, έχοντας όλοι και όλες κάτι κοινό, μια επαγγελματική πιστοποίηση που τυγχάνει αναγνώρισης  σε 178 χώρες.

Η τελετή ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Αντιπρόεδρο  του ACCA Ronnie Patton  ο οποίος επισκέφθηκε την Ελλάδα για να παραστεί στην τελετή και να έχει σειρά συναντήσεων με στενούς συνεργάτες του ACCA. Ο Αντιπρόεδρος απευθυνόμενος στα νέα μέλη τα διαβεβαίωσε ότι ανεξάρτητα από το πώς αλλάζει το τοπίο τα επόμενα χρόνια – και θα αλλάξει – το ACCA θα είναι εκεί μαζί τους, προσφέροντας όλη τη βοήθεια, τις συμβουλές και την υποστήριξη που θα μπορούσαν  να χρειαστούν  μέσω των συνεχώς διευρυμένων εκπαιδευτικών πόρων του ACCA, τις καλύτερες θέσεις εργασίας και σταδιοδρομίας του επαγγέλματος, την καινοτόμο έρευνά ή την πρόσβαση στο ευρύτερο και πιο ποικίλο επαγγελματικό λογιστικό δίκτυο στον κόσμο.

Στην εκδήλωση επίσης μίλησε κ. ο Δημήτρης Κουτσόπουλος εκ μέρους του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (Σ.Ο.Ε.Λ.)  ως μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του Σ.Ο.Ε.Λ., με το οποίο το ACCA συνεργάζεται στη βάση του  Κοινού Σχήματος Εξετάσεων – Joint Examination Scheme (JES). Χαιρετισμό απέστειλε και  κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Πρόεδρος Ε.Λ.Τ.Ε. (Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων).  Ακολούθησε χαιρετισμός της κας Andreia Stanciu, Επικεφαλή της ACCA Νοτίου Ευρώπης, η οποία καλωσόρισε τους καλεσμένους στην οικογένεια μελών του ACCA που συνεχώς μεγαλώνει. 

Ομιλήτρια της βραδιάς η κυρία Αναστασία Χαλκίδου Μέλος του παγκόσμιου Συμβουλίου του ACCA, Διευθύντρια και Συν-ιδρύτρια της εταιρίας Quantum BITS, η οποία στην ομιλία της μίλησε για τους σημαντικούς σταθμούς της μέχρι σήμερα καριέρας της και τον τρόπο που το ACCA της παρείχε τα εχέγγυα για να επιτύχει ως επαγγελματίας.

Παρευρέθηκαν επίσης υψηλά στελέχη από τις σημαντικότερες ελεγκτικές εταιρίες παγκοσμίως, που βρίσκονται στο δίκτυο συνεργασίας του ACCA, όπως η Deloitte, KPMG, Ernst & Young, PwC, Grant Thornton, SOL CROWE και Mazars οι οποίοι με τη σειρά τους προσήλθαν στο βήμα και συνεχάρησαν τα νέα μέλη. 

Μέσω της διοργάνωσης της εκδήλωσης το ACCA θέλησε επίσης να ευχαριστήσει όλο το δίκτυο των μακροχρόνιων Εταίρων του στην Ελλάδα, που απαρτίζεται από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κλάδο της Ελεγκτικής και των Επιχειρήσεων. Η ένωση διαθέτει ένα υπερήφανο δίκτυο με περισσότερους από 7.400 εργοδότες παγκοσμίως με πολλούς να έχουν ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here