Νέες διακρίσεις για την ελληνική ναυτιλία, καθώς 11 Έλληνες αλλά και 2 Κύπριοι εφοπλιστές συμπεριλήφθηκαν στον κατάλογο των Lloyd’s με τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στη ναυτιλία το 2019.

Αναλυτικά στην 7η θέση βρίσκεται κ. Γιάννης Αγγελικούσης, ενώ ακολουθούν ο κ. Γιώργος Προκοπίου της Dynacom/Dynagas, στην 13η θέση, στην 19η θέση είναι ο Γιώργος Οικονόμου της TMS και στην 20ή η Αγγελική Φράγκου (Navios).

Λίγες θέσεις πιο κάτω και συγκεκριμένα στην 25η βρίσκεται το όνομα του Παναγιώτη Γ. Λιβανού της GasLog ενώ στην 29η, βρίσκεται ο Πέτρος Παππάς, διευθύνων σύμβουλος της Star Bulk.

Στη Lloyd’s List για τη ναυτιλία συγκαταλέγεται ακόμη ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης στην 32η θέση και ακολουθούν στην 59η ο Βαγγέλης Μαρινάκης, στην 61η ο επικεφαλής της Costamare, Κωστής Κωνσταντακόπουλος, στην 71η ο Κύπριος Γιώργος Λογοθέτης (Libra), στην 81η ο Νικόλας Τσάκος με την TEN και στην 82η ο πρόεδρος της Intercargo Δημήτρης Φαφαλιός.

 

Tέλος στην 95η θέση βρίσκεται η Κύπρια Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου, πρόεδρος της Wista (Women’s International Shipping & Trading Association).

Αξίζει να αναφερθεί ότι ισχυρότερος στον κατάλογο αναδεικνύεται ο πρόεδρος της Cosco China Siping Xu Lirong μαζί με τον Li Jianhong επικεφαλής της China Merchants Group, που σημειωτέον έχουν αμφότεροι παρουσία στην Ελλάδα.