Γράφει η «ξενοδόχος»

Από τα ξενοδοχεία ξεκινά η αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου των 70 και πλέον ακινήτων του Ομίλου Θεόδωρου Δουζόγλου, με επικεφαλής τον ομογενή επιχειρηματία από τη Βενεζουέλα,  ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός στο εγχώριο επιχειρείν το 2015 όταν προχώρησε στην αγορά του ιστορικού «Πεντελικόν» στην Κηφισιά.

Από τότε μέχρι σήμερα, ο ίδιος έχει επιλέξει να διατηρήσει χαμηλό προφίλ, ενώ χθές ήταν η επίσημη πρώτη του ομίλου με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Λαυρέντη Αλβέρτη, να περιγράφει όλο το πλάνο ανάπτυξης στο real estate με «αιχμή» τα τουριστικά ακίνητα και όχι μόνο.

  • Στα σχέδια του ομίλου είναι η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο της Κύπρου για τη holding εταιρεία SCD, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη διαφάνεια για τον όμιλο, ενώ στο «τραπέζι» έχει πέσει και η δημιουργία Εταιρείας Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία, σχέδιο για το οποίο ήδη έχουν γίνει οι πρώτες διερευνητικές επαφές.

Ως προς το χαρτοφυλάκιο ακινήτων αυτή την στιγμή αριθμεί κοντά στα 72 ακίνητα, με αξία κτήσης πάνω από 180 εκατ. ευρώ και χωρίζεται σε πέντε μεγάλα clusters, το τουριστικό- ξενοδοχειακό, τα γραφεία, τις πολυτελείς κατοικίες, τις αποθήκες και τα οικόπεδα προς αξιοποίηση. Οι αγορές έχουν γίνει σταδιακά, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας, αλλά ήδη από τη δεκαετία του ’90, κυρίως στο κομμάτι της κατοικίας και των επαγγελματικών ακινήτων.

Το τουριστικό χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει αυτή την στιγμή μεγάλα τουριστικά ακίνητα σε Αθήνα, Πειραιά αλλά και Μύκονο.

Από τα ξενοδοχειακά ακίνητα που δίνουν εισόδημα αυτή την στιγμή στον όμιλο είναι το 4 αστέρων Athenaeum Smart Hotel στη λεωφόρο Συγγρού, ενώ επίσης εισόδημα δίνουν και οι 11 βίλες που αγοράστηκαν από την οικογένεια του Θεόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου στη Μύκονο, καθώς επίσης και ένα συγκρότημα στην Κεφαλλονιά που είχε αγοραστεί στο παρελθόν.

Στις νέες επενδύσεις, το πρώτο project το οποίο ήδη βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού, αφορά το πρώην ξενοδοχείο Mistral στον Πειραιά, που  πρόκειται να μετατραπεί σε μονάδα μεσαίας κατηγορίας με ένα χρονοδιάγραμμα στο τέλος του 2020.

  • Η επένδυση στο Mistral αναμένεται να διαμορφωθεί στα πέριξ των 4-5 εκατ. ευρώ, ενώ περισσότερα κεφάλαια, περί τα 12 εκατ. ευρώ απαιτεί η ανακαίνιση του Πεντελικόν για την επαναλειτουργία του ως πεντάστερη μονάδα- όχι νωρίτερα από το 2021.
  • Σε πολυτελή μονάδα θα μετατραπεί και το ακίνητο που έχει αγοράσει ο όμιλος από τον όμιλο ΟΤΕ στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Σταδίου 15, στην Παλιά Βουλή.

Εκτός Αθηνών, στη Μύκονο, οι συνολικές επενδύσεις που δρομολογούνται, με βάση τον προγραμματισμό του ομίλου, αντιστοιχούν σε κεφάλαια ύψους 100 εκατ. ευρώ για την παράλληλη λειτουργία του ξενοδοχείου «Λητώ», του συγκροτήματος βιλών που αγοράστηκε από την οικογένεια Αγγελόπουλου και ενός resort 140 δωματίων στην παραλία της Ελιάς.

Ο Θεόδωρος Δουζόγλου έχει αποκτήσει, με τίμημα στα 17 εκατ. ευρώ, το ξενοδοχείο ΛΗΤΩ από το ΤΑΙΠΕΔ, για το οποίο ωστόσο τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, δεδομένου ότι υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες με τον μισθωτή του ακινήτου, οι οποίες ακόμη δεν έχουν επιλυθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ