Γράφει η «ξενοδόχος»

Από την 1η Ιουνίου τίθεται σε ισχύ το νέο όνομα και λογότυπο The Landmark Nicosia, όπως μετονομάζεται το Hilton Κύπρου από τους νέους του ιδιοκτήτες Invel και Πανγαία. Η αλλαγή του εμπορικού σήματος ήταν προγραμματισμένη καθώς δεν προβλεπόταν η διατήρηση του προηγούμενου εμπορικού σήματος και διαχειριστικού φορέα στο πλαίσιο της πρόσφατης απόκτησης της πλειοψηφικής συμμετοχής στην εταιρεία ιδιοκτήτρια του εμβληματικού ξενοδοχείου από τους νέους επενδυτές, Πανγαία και Invel. «Η Invel και η Πανγαία δεσμεύονται για την αναγέννηση του πιο σημαντικού ξενοδοχείου της Λευκωσίας με ένα μακροπρόθεσμο επενδυτικό πρόγραμμα που θα αναδείξει τις τεράστιες αναξιοποίητες δυνατότητές του.

Το όνομα The Landmark Nicosia είναι η φυσική εξέλιξη αυτής της φιλόδοξης πορείας, καθώς από το 1967 μέχρι σήμερα, στο συγκεκριμένο ακίνητο εγγράφεται η συλλογική μνήμη της Λευκωσίας», δηλώνει χαρακτηριστικά ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Invel, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Επενδυτικής Επιτροπής της Πανγαία, κ. Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου.

Το εμβληματικό ξενοδοχείο υπήρξε επί δεκαετίες το σημείο αναφοράς της διεθνούς εικόνας της πόλης και λειτουργεί ως το επίκεντρο της επιχειρηματικότητας, της πολιτικής και της διπλωματίας του νησιού.  Πανγαία ΑΕΕΑΠ και  Invel ολοκλήρωσαν μόλις τον περασμένο μήνα την εξαγορά του εμβληματικού ξενοδοχείου αποκτώντας το 98% των μετοχών της εταιρείας The Cyprus Tourism Development Public Company Limited (CTDC) έναντι συνολικού τιμήματος €55,5 εκατ. H CTDC είναι ιδιοκτήτρια του μοναδικού ξενοδοχείου 5* στη Λευκωσία της Κύπρου, το οποίο διαθέτει  294 δωμάτια, εκ των οποίων τα 24 είναι σουίτες, 76 διακεκριμένα (executive) και τα 194 standard, αίθουσες για συνέδρια και εκδηλώσεις.

Εξελίξεις υπήρξαν χθές και στο μετοχικό κεφάλαιο της Πανγαία ΑΕΕΑΠ, αφού στον έλεγχο της Invel Real Estate πέρασε το 32,6% των μετοχών της Πανγαία από την Εθνική Τράπεζα με μία συνολική αξία στα 390 εκατ. ευρώ.  Η Invel είχε προαναγγείλει εδώ και καιρό την κίνησή της αυτή, η οποία, με βάση το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί, επρόκειτο να ολοκληρωθεί έως το τέλος Μαϊου.

  • «Θεωρούμε ότι η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα και τη Νότια Ευρώπη παρουσιάζει δυναμική και η Εθνική Πανγαία έχει αυτή την στιγμή σημαντική παρουσία στην αγορά. Αυξάνουμε την επένδυσή μας στην Πανγαία με σκοπό να αυξήσουμε τις δραστηριότητές μας στις συγκεκριμένες αγορές μέσα από μία ελκυστική «πλατφόρμα», με σημαντικό αποτύπωμα στην αγορά», σχολίασε σχετικά ο ιδρυτής της Invel κ. Kρις Παπαχριστοφόρου.

Η Invel τοποθετήθηκε στην Πανγαία για πρώτη φορά το 2013, αποκτώντας το 66% από την Εθνική Τράπεζα σε μία συναλλαγή ύψους 653 εκατ. ευρώ. Από τότε μέχρι σήμερα, η Πανγαία έχει μετεξελιχθεί στη μεγαλύτερη Επενδυτική Ακινήτων του ελληνικού Χρηματιστηρίου με ένα χαρτοφυλάκιο σήμερα 345 ακινήτων, εκτιμώμενης αξίας 1,7 εκατ. ευρώ, έχοντας ενισχύσει το τελευταίο διάστημα την παρουσία της σε αγορές όπως η Ιταλία και η Κύπρος.