Στην Eurobank, λόγω rebalancing, ενισχύθηκαν θεαματικά οι συναλλαγές απόρροια της εισροής σημαντικών επενδυτικών κεφαλαίων,  στην Εθνική οι προσδοκίες λόγω της επαναφοράς στον MSCI Greece, της παρουσίασης του σχεδιασμού μετασχηματισμού του ομίλου στο Λονδίνο αλλά από την Πειραιώς προέκυψε η έκπληξη αυτή την εβδομάδα.
Στα 1,649 ευρώ η μετοχή, με ένα ανοδικό σερί 6 θετικών συνεδριάσεων και απόδοση +15,64% σε διάστημα εβδομάδας και την αγορά να διερωτάται εάν πρόκειται για αγορές από γνωρίζοντες ή από funds που προεξοφλούν θετικές εξελίξεις όσον αφορά στο mega deal για τα NPEs. 
Για να δούμε όμως, που βρίσκεται η συγκεκριμένη υπόθεση. Οι ενδιαφερόμενοι, όπως είναι γνωστό, είναι οι Intrum-PIMCO και Cerberus, με διαδοχικές ανατροπές ως προς τον επικρατέστερο να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο. Αυτή την εβδομάδα σε τραπεζικά και χρηματιστηριακά γραφεία ως φαβορί εμφανιζόταν η κοινοπραξία Intrum-PIMCO.
Στην περίπτωση, που το deal κλείσει υπέρ της κοινοπραξίας ο σουηδικός όμιλος (Intrum) θα αναλάβει να διαχειριστεί αποκλειστικά τα προβληματικά assets της τράπεζας, η δε PIMCO στην κάλυψη μέρους της έκδοσης TIER II ομολόγου, που πιθανότατα θα ακολουθήσει ή περιοριστεί στην συμπληρωματική αγορά μικρού μέρους του χαρτοφυλακίου ενυπόθηκων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (με ονομαστική αξία στα 1,2 δισ.).
Η ανάθεση της διαχείρισης, στην Intrum-PIMCO ή στο Cerberus θα γίνει με απόσχιση και εισφορά της εσωτερικής διεύθυνσης διαχείρισης NPLs που αποτελεί και τον κορμό της Piraeus Legacy Unit σε μία νέα θυγατρική.
Σε κάθε περίπτωση το ανοδικό 6άρι σερί της μετοχής “φωτογραφίζει” εξελίξεις, και μάλιστα θετικές για τον όμιλο, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here