Η κυβέρνηση τελικά χθες πήρε την πολυπόθητη μεν, εύθραυστη δε ψήφο εμπιστοσύνης που προσδοκούσε, λαμβάνοντας 151 ψήφους σε μια διαδικασία που κυριάρχησε η έντονη αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση. Νέα Δημοκρατία και τα υπόλοιπα κόμματα κάνουν λόγο για κυβέρνηση -κουρελού.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα. Κατά την την ψηφοφορία για την παροχή εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ψήφισαν και οι 6 «πρόθυμοι» προερχόμενοι από άλλα κόμματα. Ειδικότερα με επιστολική ψήφο είπε «ναι» η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, ο συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο διαγραφείς από τους ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης και ο διαγραφείς από το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης.

Σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη
Η σύγκρουση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν άγρια.

Χειμαρρώδης υπήρξε στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηλιτεύοντας τις συναλλαγές και το αίσχος αλληλοδανεισμού βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προειδοποιώντας: ««Οποιος ψηφίζει «ναι» εγκρίνει το ναυάγιο που ζει η χώρα 4 χρόνια».

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που τον διαδέχθηκε στο βήμα της Βουλής και έκλεισε την διαδικασία τόνισε πως «υπάρχει δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ» και αντιστοίχως τεράστιο το κενό στην κεντροαριστερά, ενώ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι μετατοπίστηκε από το κέντρο στην άκρα δεξιά.