Πιέσεις που ασκούνται σε επιλεγμένους τίτλους συγκρατούν το Χρηματιστήριο πέριξ των όριο των 600 μονάδων ενώ η αγορά δε έχει αποκτήσει ακόμη ξεκάθαρη κατεύθυνση.

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,07% στις 600,04 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 11,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,2 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,06% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.571,89 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,01% στις 415,93 μονάδες.

Η αγορά αναμένει τη σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας/Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (EFSF/ESM) οι οποίες θα δρομολογήσουν την ενεργοποίηση των μέτρων που αποφασίσθηκαν τον περασμένο Ιούνιο για την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Στο ταμπλό, η Λάμδα και η ΓΕΚ Τέρνα σημειώνουν απώλειες 2,93% και 2,27% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε Μυτιληναίο, Jumbo, Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, Aegean και Alpha Bank. Μικρές απώλειες καταγράφουν οι ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ και Βιοχαλκο.

Αντίθετα, άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΟΛΠ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και Eurobank, με τις Coca Cola, Εθνική, ΑΔΜΗΕ, Grivalia, Ελληνικά Πετρέλαια, Φουρλή και ΟΤΕ να κινούνται με μικρά κέρδη. Χωρίς μεταβολή οι Σαράντης και Τιτάν.