Πιέσεις που ασκούνται σε επιλεγμένους τίτλους συγκρατούν το Χρηματιστήριο πέριξ των όριο των 600 μονάδων ενώ η αγορά δε έχει αποκτήσει ακόμη ξεκάθαρη κατεύθυνση.

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,07% στις 600,04 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 11,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,2 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,06% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.571,89 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,01% στις 415,93 μονάδες.

Η αγορά αναμένει τη σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας/Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (EFSF/ESM) οι οποίες θα δρομολογήσουν την ενεργοποίηση των μέτρων που αποφασίσθηκαν τον περασμένο Ιούνιο για την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Στο ταμπλό, η Λάμδα και η ΓΕΚ Τέρνα σημειώνουν απώλειες 2,93% και 2,27% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε Μυτιληναίο, Jumbo, Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, Aegean και Alpha Bank. Μικρές απώλειες καταγράφουν οι ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ και Βιοχαλκο.

Αντίθετα, άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΟΛΠ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και Eurobank, με τις Coca Cola, Εθνική, ΑΔΜΗΕ, Grivalia, Ελληνικά Πετρέλαια, Φουρλή και ΟΤΕ να κινούνται με μικρά κέρδη. Χωρίς μεταβολή οι Σαράντης και Τιτάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here