Έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie πραγματοποιήθηκε χθες. Βασικό αντικείμενο των χθεσινών διαβουλεύσεων ήταν η προσπάθεια που καταβάλλουν διοίκηση και σύμβουλοι της Folli Follie Group προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συναίνεση του 60% των πιστωτών και να προωθήσουν τη διάσωση της εταιρείας μέσω του άρθρου 106 Β του πτωχευτικού νόμου, πριν οι αποφάσεις αναγκαστικής εκτέλεσης ομολογιούχων και άλλων πιστωτών ανατρέψουν αυτά τα σχέδια.

Μέχρι την περασμένη Πέμπτη η εταιρεία είχε εξασφαλίσει τη συναίνεση του 53,6% των πιστωτών της, ποσοστό που λογικά έχει ήδη αυξηθεί.

Αν πληρωθούν οι τράπεζες- αναμένεται από μέρα σε μέρα η δημοσίευση του πλειστηριασμού για το 35,7% των πολυκαταστημάτων Attica που διαθέτουν ως ενέχυρο- θα διαφοροποιηθεί το χαρτοφυλάκιο των πιστωτών (συνολικές υποχρεώσεις 532 εκατ. ευρώ).

Κομβικό σημείο αποτελεί η ενδιάμεση χρηματοδότηση που θα απαιτηθεί από το 2019 και τοποθετείται σε ένα εύρος 70 έως 100 εκατ. ευρώ ανάλογα με το μέγεθος του «κουρέματος» δραστηριοτήτων που θα επέλθει.