Έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie πραγματοποιήθηκε χθες. Βασικό αντικείμενο των χθεσινών διαβουλεύσεων ήταν η προσπάθεια που καταβάλλουν διοίκηση και σύμβουλοι της Folli Follie Group προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συναίνεση του 60% των πιστωτών και να προωθήσουν τη διάσωση της εταιρείας μέσω του άρθρου 106 Β του πτωχευτικού νόμου, πριν οι αποφάσεις αναγκαστικής εκτέλεσης ομολογιούχων και άλλων πιστωτών ανατρέψουν αυτά τα σχέδια.

Μέχρι την περασμένη Πέμπτη η εταιρεία είχε εξασφαλίσει τη συναίνεση του 53,6% των πιστωτών της, ποσοστό που λογικά έχει ήδη αυξηθεί.

Αν πληρωθούν οι τράπεζες- αναμένεται από μέρα σε μέρα η δημοσίευση του πλειστηριασμού για το 35,7% των πολυκαταστημάτων Attica που διαθέτουν ως ενέχυρο- θα διαφοροποιηθεί το χαρτοφυλάκιο των πιστωτών (συνολικές υποχρεώσεις 532 εκατ. ευρώ).

Κομβικό σημείο αποτελεί η ενδιάμεση χρηματοδότηση που θα απαιτηθεί από το 2019 και τοποθετείται σε ένα εύρος 70 έως 100 εκατ. ευρώ ανάλογα με το μέγεθος του «κουρέματος» δραστηριοτήτων που θα επέλθει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here