Στα 1,65 δισ. Ευρώ η αποτίμηση της Alpha, στα 977 εκατ € της Eurobank, στα 916 εκατ. της Εθνικής και στα 410 εκατ. της Πειραιώς.
        Σύνολο ούτε καν 4 δισ. Ευρώ. Για το σύνολο του Τραπεζικού μας Συστήματος.
Πόσα επένδυσε ο Prem Watsa με το Fairfax στην Eurobank; 950 εκατ Ευρώ για να έχει σήμερα ένα ποσοστό της τάξεως του 17,3%.
Πόσα επένδυσε ο John Paulson σε Alpha και Πειραιώς; περί τα 330 εκατ. €  στην πρώτη, όπου έχει το 7,32% και άλλα 470 εκατ.€ στην δεύτερη, όπου συμμετέχει με 6,82%.
Πόσο αξίζει σήμερα η συμμετοχή του Prem Watsa; ούτε 168 εκατ. € και άλλα τόσα πάνω- κάτω του John Paulson και στις δύο μαζί.
        Τι σας λένε αυτά τα απλά στοιχεία; πως εάν λ.χ. αυτοί οι δύο μεγάλοι μέτοχοι μειοψηφίας θα μπορούσε να προσελκυσθούν σε νέες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.       και μέσω αυτών να μειώσουν αισθητά τη μ.τ.κ  αυτή η διαδικασία θα γινόταν μόνο σε τιμές…peanuts.
  •  Έχεις σκεφτεί εάν και με ποιες προϋποθέσεις η πρωτοφανής χρηματιστηριακή απαξίωση των τραπεζών θα διευκόλυνε τους μεγαλομετόχους, τα κάθε λογής hedge funds κ.λ.π να κάνουν παιχνίδια αγοράζοντας από τον πάτο και να διευρύνουν τα ποσοστά τους;
Αυτή ήταν μία από τις ερωτήσεις που μου έθεσε γνωστός fund manager που κινείται μέσω Λονδίνου.
  Τι να του απαντούσα; κάθισα τα σκέφτηκα, τα συνδύασα και με άλλες δύο τρεις πληροφορίες και λέω, έχει γούστο.
  • Aυτός ο ευτελισμός καθιστά ακόμη πιο αποδοτικό ένα ενδεχόμενο short squeeze με το που θα κλείσει ο Νοέμβριος και από Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εκροές λόγω MSCI Standard Greece Index.
   Σας τα μεταφέρω προς συζήτηση, γιατί δεν μπορεί όλο και κάποιο λόγο θα έχουν.