Στα 1,65 δισ. Ευρώ η αποτίμηση της Alpha, στα 977 εκατ € της Eurobank, στα 916 εκατ. της Εθνικής και στα 410 εκατ. της Πειραιώς.
        Σύνολο ούτε καν 4 δισ. Ευρώ. Για το σύνολο του Τραπεζικού μας Συστήματος.
Πόσα επένδυσε ο Prem Watsa με το Fairfax στην Eurobank; 950 εκατ Ευρώ για να έχει σήμερα ένα ποσοστό της τάξεως του 17,3%.
Πόσα επένδυσε ο John Paulson σε Alpha και Πειραιώς; περί τα 330 εκατ. €  στην πρώτη, όπου έχει το 7,32% και άλλα 470 εκατ.€ στην δεύτερη, όπου συμμετέχει με 6,82%.
Πόσο αξίζει σήμερα η συμμετοχή του Prem Watsa; ούτε 168 εκατ. € και άλλα τόσα πάνω- κάτω του John Paulson και στις δύο μαζί.
        Τι σας λένε αυτά τα απλά στοιχεία; πως εάν λ.χ. αυτοί οι δύο μεγάλοι μέτοχοι μειοψηφίας θα μπορούσε να προσελκυσθούν σε νέες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.       και μέσω αυτών να μειώσουν αισθητά τη μ.τ.κ  αυτή η διαδικασία θα γινόταν μόνο σε τιμές…peanuts.
  •  Έχεις σκεφτεί εάν και με ποιες προϋποθέσεις η πρωτοφανής χρηματιστηριακή απαξίωση των τραπεζών θα διευκόλυνε τους μεγαλομετόχους, τα κάθε λογής hedge funds κ.λ.π να κάνουν παιχνίδια αγοράζοντας από τον πάτο και να διευρύνουν τα ποσοστά τους;
Αυτή ήταν μία από τις ερωτήσεις που μου έθεσε γνωστός fund manager που κινείται μέσω Λονδίνου.
  Τι να του απαντούσα; κάθισα τα σκέφτηκα, τα συνδύασα και με άλλες δύο τρεις πληροφορίες και λέω, έχει γούστο.
  • Aυτός ο ευτελισμός καθιστά ακόμη πιο αποδοτικό ένα ενδεχόμενο short squeeze με το που θα κλείσει ο Νοέμβριος και από Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εκροές λόγω MSCI Standard Greece Index.
   Σας τα μεταφέρω προς συζήτηση, γιατί δεν μπορεί όλο και κάποιο λόγο θα έχουν.

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here