Ο λόγος για τον οποίο η Blackberry έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής εταιρεία ήταν τα smartphones της που στην εποχή τους ήταν τα καλύτερα για επαγγελματική χρήση, ωστόσο η εμπλοκή της στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας δεν αποτελεί μυστικό.

Έχοντας προσδιορίσει την πορεία της, επέλεξε να κινηθεί προς τη κατεύθυνση της επένδυσης σε τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Αρκεί να αναφέρουμε ότι η εταιρεία έχει τη δυνατότητα πλέον να παρέχει λογισμικό και στη Φόρμουλα 1.

Η εξαγορά της Cyclane – αναπτύσσει προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης για αποτροπή κυβερνοεπιθέσεων σε επιχειρήσεις – έναντι $1,4 δις επαληθεύει τη στρατηγική της Blackberry για επέκταση της μονάδας QNX με σκοπό τη κατασκευή λογισμικού για αυτόνομα αυτοκίνητα επόμενης γενιάς.

Ποια είναι η Cyclane

Η Cylance αναπτύσσει προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης για να αποτρέψει κυβερνοεπιθέσεις σε επιχειρήσεις, και πρόσφατα άρχισε να εξετάζει την εισαγωγή στο χρηματιστήριο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider.

Η καναδική τεχνολογική εταιρεία, έχει στραφεί στην πώληση λογισμικού για τη διαχείριση συσκευών κινητής, εκτός από την εστίασή της σε αναδυόμενους τομείς όπως τα αυτόνομα αυτοκίνητα.