Η διατήρηση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος καθίσταται πιο επιτακτική από ποτέ σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Απαραίτητη προϋπόθεση η ολοκλήρωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης. Αυτό δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι από το βήμα του τραπεζικού συνεδρίου της ΕΚΤ στη Φραγκφούρτη.

“Αυτή είναι η τελευταία ομιλία μου στο συνέδριο αυτό από τη θέση του προέδρου της ΕΚΤ και καθώς την προετοίμαζα, κοίταξα την ομιλία που έδωσα εδώ τον Νοέμβριο του 2011. Τότε είχα αναφέρει ότι η οικονομική κρίση θα απαιτούσε ταχύτερη ενίσχυση της Νομισματικής Ένωσης, ιδίως στις αποφάσεις που είχαν ήδη υιοθετηθεί. Αυτό μπορεί να ηχεί οικεία σήμερα. Από τότε η δουλειά [που έχει γίνει] είναι τεράστια, αλλά απέχει πολύ από το να έχει ολοκληρωθεί”, δήλωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, “η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης σε όλες τις διαστάσεις της, μεταξύ των οποίων και της μείωσης του κινδύνου, και η έναρξη της ενιαίας ευρωπαϊκής κεφαλαιαγοράς, δρομολογώντας όλα τις σχετικές πρωτοβουλίες μέχρι το 2019 έχουν γίνει τόσο επείγουσες όσο και τα πρώτα βήματα για την αντιμετώπιση της κρίσης της Ευρωζώνης πριν από επτά χρόνια”.

“Αυτό είναι επείγον σήμερα όχι λόγω της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίσαμε με επιτυχία, αλλά επειδή είναι η καλύτερη αντίδραση στις απειλείς που επιβάλλονται στη νομισματική ένωση: σε αυτές τις απειλές, η απάντηση είναι περισσότερη Ευρώπη”, τόνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here