Χθες το μεσημέρι στις 12, στο Μαρούσι, στα κεντρικά γραφεία της Optima Bank, κυκλοφορούσε πολύς κόσμος και πολλά σκουρόχρωμα λαμπερά αυτοκίνητα.

Εκεί στα γραφεία της Τράπεζας (που χρηματοδοτεί κατά 70% το συγκεκριμένο deal), υπογράφηκε η συμφωνία μεταβίβασης του 75% της εταιρείας «DBC Diadikasia» από τον Χρήστο Καινούργιο και άλλους μετόχους, στους επενδυτές , Γιώργο Πουλόπουλο και Αριστείδη Καρτσόλη.

Ταυτόχρονα με τις υπογραφές των συμβολαίων, μεταβιβάστηκαν και τα χρήματα (οκταψήφιο ποσό) στον ιδρυτή και μέχρι χθες διευθύνοντα σύμβουλο Χρήστο Καινούργιο ο οποίος για τα επόμενα 3 χρόνια θα παραμείνει στην εταιρεία ως «σύμβουλος διοίκησης».

Το τίμημα για τους άλλους μετόχους (εργαζόμενοι στην DBC και εξωτερικοί συνεργάτες) ήταν διαφορετικό.

Το αμέσως επόμενο βήμα αφορά την σταδιακή μεταβίβαση των μετοχών όλων των υπολοίπων συνεταίρων της DBC στους νέους ιδιοκτήτες.

Η Bright Business Solutions, εταιρία συμβουλευτικών υπηρεσιών και ανθρώπινου δυναμικού στο Χαλάνδρι, επεκτείνεται ραγδαία σε πλήθος εξειδικευμένων τομέων διαχείρισης πολύ σοβαρών project όχι μόνον του Δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα.

Η «μικρή» συμβουλευτική DBC Diadikasia που ξεκίνησε το 1995 μέσα στο διαμέρισμα του Χρήστου Καινούργιου, σήμερα είναι ένας ισάξιος ανταγωνιστής των «Big Five» μ’ ένα ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων της τάξης των 80 εκατ. Ευρώ (35% ιδιωτικού τομέα και 65% Δημόσιο).

Όλες οι κορυφαίες εταιρείες ανά κλάδο στην Ελλάδα, είναι σήμερα πελάτες της DBC Diadikasia γεγονός που μέτρησε πολύ στον υπολογισμό της επιχειρηματικής αξίας κοντά στα 50 εκατ. Ευρώ.

  • Επίσης έχει πολυετείς επιχειρηματικές σχέσεις απευθείας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πολλές ανατολικές χώρες υλοποίησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων όπως Τουρκία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Γεωργία, Κιργιστάν κ.α.
  • Η δραστηριότητα της DBC Diadikasia συνολικά σε 15 χώρες την κατατάσσει ανάμεσα στις πιο ανταγωνιστικές εξαγωγικές ελληνικές επιχειρήσεις συμβουλευτικών υπηρεσιών.