Πως η συμφωνία με την Foot Locker…ξεκλειδώνει την προοπτική αύξησης των εσόδων.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας Fourlis με Foot Locker για τη λειτουργία καταστημάτων της αμερικανικής αλυσίδας sneakers στην Ελλάδα και σε ακόμη 7 αγορές των δυτικών Βαλκανίων εντάσσεται στον σχεδιασμό του Βασίλη Φουρλή για την δημιουργία ενός πολυσχιδούς ομίλου ικανού να παράξει κύκλο εργασιών 750 εκατ ευρώ.

Ο επιχειρηματίας και βασικός μέτοχος της εισηγμένης που έφερε το 1999 τα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα, έχει αποδείξει και πόσο διορατικός αλλά και πόσο υπομονετικός είναι “χτίζοντας” μία οικογενειακή εταιρεία (που ίδρυσε ο πατέρας του Στέλιος, αρχές της δεκαετίας του 1950) στον Ομιλο του σήμερα.

Φιλόδοξος ο σχεδιασμός ανάπτυξης των Foot Lockers μέσω 100-120 καταστημάτων σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κύπρο, Σλοβενία, Κροατία, Βοσνία και Μαυροβούνιο, η νέα δραστηριότητα θα εισφέρει τζίρο 250 εκατομμυρίων έως το 2029, ενώ αναμένεται ότι το περιθώριο EBITDA της νέας δραστηριότητας θα διαμορφωθεί στο 9% – 10%.

Ομως, όσον αφορά στην επενδυτική/χρηματιστηριακή παράμετρο η αγορά περίμενε (και περιμένει) καλύτερες επιδόσεις για τη μετοχή στο ταμπλό.

Το χθεσινό 0,13% στα 3,90 ευρώ, μετά την ισχυρή αντίδραση της Τετάρτης- με 3,59% και αυξημένες συναλλαγές “δείχνει” πως θέλει δουλειά, καθώς στην τρέχουσα τιμή η μεταβολή (από αρχή έτους) είναι αρνητική 2,50% σε σύγκριση με την θετική με 10,34% της αγοράς (Γενικού Δείκτη).

Στα μόλις 203,3 εκατ ευρώ η αποτίμηση του ομίλου.