Προς μέτοχο μειοψηφίας “δείχνουν” παράγοντες της αγοράς την …προσγείωση της εταιρείας στο χρηματιστηριακό ταμπλό, καθώς σε απο-επένδυση του, αποδίδεται η -σε δύο φάσεις- ισχυρή διόρθωση, από τα 13,6 ευρώ– μέσα Μαϊου- και τα 12,3 ευρώ- μέσα Ιουλίου- με συνέπεια η μετοχή να φτάσει έως τα 9,85 ευρώ (την Δευτέρα 5 Αυγούστου).

Ανάλογα χαμηλά είχαν να σημειωθούν από τον Οκτώβριο 2023– και μάλιστα κόντρα σε κάθε λογική καθώς η διοίκηση της εταιρείας υλοποιεί φέτος το πιο φιλόδοξο/επιθετικό πρόγραμμα επέκτασης, με σημαντική αύξηση διαθέσιμων θέσεων, ισχυρά τρίμηνα και προβλέψεις που παραπέμπουν σε έτος-ρεκόρ.

Δεν είναι δε τυχαίο πως, τις τελευταίες συνεδριάσεις και μετά ισχυρή διόρθωση (-6,26% σε διάστημα εβδομάδας) η αποτίμηση της εταιρείας μειώθηκε σε λιγότερα του ενός ( 1 ) δισ φτάνοντας μέχρι τα 940 εκατ. € ( ! ) την Δευτέρα.

  • Το ποιος θα μπορούσε να είναι ο πωλητής, οι εκτιμήσεις διϊστανται.

Πάντως η τελευταία εμφανής μεταβίβαση σημαντικού μειοψηφικού ποσοστού έγινε τον Μάρτιο (21/3) όταν πωλητής του 3,41% του μετοχικού κεφαλαίου ήταν η Siana Enterprices Company– συμφερόντων Θανάση Λασκαρίδη– και αγοραστής η Alnesco Enterprices- συμφερόντων Πάνου Λασκαρίδη.

Μετά από αυτή την συναλλαγή, τα ποσοστά διαμορφώθηκαν σε 12,02% και 3,30% που σημαίνει ότι με ποσοστό μικρότερο του 5% θα μπορούσε να είναι ο Θανάσης Λασκαρίδης.

  • Υπόθεση χρηματιστών, που δεν επιβεβαιώνεται...

Ωστόσο, από τα χαμηλά της Δευτέρας- 9,85 ευρώ- έχει ενεργοποιηθεί αγοραστικό ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα την τροχοδρόμηση της μετοχής έως τα 10,91 ευρώ στην χθεσινή συνεδρίαση.