Αυτές τις μέρες,  υλοποιείται ένα εμβληματικό έργο του Ταμείου Ανάκαμψης, που είναι η ψηφιοποίηση των αρχείων των παλιών υποθηκοφυλακείων.

Τα περισσότερα υποθηκοφυλακεία έχουν ήδη καταργηθεί και την ευθύνη για το αρχείο τους έχει πλέον το Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Το έργο αυτό, προϋπολογισμού 200 εκατ. €, έχουν αναλάβει οι πιο μεγάλες εταιρείες πληροφορικής της χώρας μας (Intrasoft, Profile, Unisystems, OTE, Vodafone, Cosmos κ.ά.).

 

Παρά όμως την -αναμφισβήτητη- μεγάλη εξειδίκευσή τους, την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τον Υφυπουργό Κυρανάκη και τη Διοίκηση του Κτηματολογίου, ο τεχνικός σύμβουλος του έργου, η πολυεθνική Deloitte, παρουσίασε ένα νέο σοβαρό εμπόδιο!

Ποιο ήταν το εμπόδιο; Η χρήση των σκληρών δίσκων για την αποθήκευση των παραγόμενων αρχείων από τις εταιρείες πληροφορικής! Οι εταιρείες σαρώνουν και ψηφιοποιούν τα αρχεία των υποθηκοφυλακείων  και περνούν τα data σε ειδικούς μεγάλους σκληρούς δίσκους που αποθηκεύονται σε συγκεκριμένα data centers.

Για αυτήν ακριβώς την μεταφορά των δεδομένων στους σκληρούς δίσκους, οι μεγαλύτερες εταιρείες πληροφορικής της χώρας ζήτησαν … τεχνική υποστήριξη από το Ελληνικό Κτηματολόγιο! (με απλά λόγια, ζήτησαν μία ακόμη σύμβαση με επιπλέον χρηματοδότηση).  Αυτά συμβαίνουν όταν κάποιοι αναλαμβάνουν περισσότερα έργα από όσα είναι ικανοί να διαχειριστούν…