Εμείς στην Ελλάδα πετούσαμε χαρταετούς, αλλά στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα ξεκίνησαν οι Ημέρες Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (R&I Days).

 

Πρόκειται για την εμβληματική εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αναζητά εναγωνίως τρόπους και στόχους χρηματοδότησης ερευνητικών και καινοτόμων πρωτοβουλιών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η συμμετοχή της Nadia Calviño, Προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB) η οποία δεν μίλησε μόνο στην ενότητα για την «Τεχνολογική Ανεξαρτησία» αλλά άκουσε και είδε τις προτάσεις νεοφυών επιχειρήσεων και φορέων τεχνολογίας.

 

Κεντρικό συμπέρασμα της ημερίδας ήταν η ανάγκη για μεγαλύτερη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών εταιρειών τεχνολογίας, για να αναπτυχθούν και να ανταγωνιστούν σε κρίσιμους τεχνολογικούς τομείς, τις εταιρείες από την Ασία και την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

 

Η Καλβίνο διαβεβαίωσε ότι η ΕΙΒ διαθέτει πόρους για την οικοδόμηση μιας πιο πράσινης, πιο δίκαιης και πιο ανταγωνιστικής Ευρώπης.

Χθες ξεκίνησε η Εβδομάδα Έρευνας και Καινοτομίας, τόσο στο Tour and Taxis (Βρυξέλλες) όσο και στο διαδίκτυο, επιτρέποντας σε όλους να συμμετέχουν από οπουδήποτε.