Η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ) απέρριψε την προσφυγή που είχε καταθέσει κοινοπραξία των VINCI Highways  – VINCI Concessions  – Μυτιληναίος Α.Ε. – Mobility Partner εναντίον της διαδικασίας ανάθεσης της νέας παραχώρησης της Αττικής Οδού.

Από το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) η διαδικασία συνεχίζεται με την προετοιμασία της προς υπογραφή σύμβασης με την ΓΕΚ Τέρνα για να τεθεί προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η κοινοπραξία Vinci-Mytilineos,  είχε προσφύγει στην ΕΑΔΗΣΥ επικαλούμενη διαδικαστικά κυρίως θέματα ως προς τον τρόπο που δομείται η χρηματοοικονομική επάρκεια της προσφοράς της ΓΕΚ Τέρνα.

Η τελευταία με προσφορά 3,270 δισ. ευρώ, έχει αναδειχτεί από το ΤΑΙΠΕΔ προτιμητέος επενδυτής για τη λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του αστικού αυτοκινητοδρόμου για χρονικό διάστημα 25 ετών.

Η προσφορά των VINCI Highways  – VINCI Concessions  – Μυτιληναίος Α.Ε. – Mobility Partner είναι η δεύτερη καλύτερη (3,106 δισ. ευρώ).

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν η κοινοπραξία με επικεφαλής της γαλλική VINCI θα επιμείνει στις απόψεις και θα προσφύγει, όπως έχει δικαίωμα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).