Η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ) απέρριψε την προσφυγή που είχε καταθέσει κοινοπραξία των VINCI Highways  – VINCI Concessions  – Μυτιληναίος Α.Ε. – Mobility Partner εναντίον της διαδικασίας ανάθεσης της νέας παραχώρησης της Αττικής Οδού.

Από το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) η διαδικασία συνεχίζεται με την προετοιμασία της προς υπογραφή σύμβασης με την ΓΕΚ Τέρνα για να τεθεί προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η κοινοπραξία Vinci-Mytilineos,  είχε προσφύγει στην ΕΑΔΗΣΥ επικαλούμενη διαδικαστικά κυρίως θέματα ως προς τον τρόπο που δομείται η χρηματοοικονομική επάρκεια της προσφοράς της ΓΕΚ Τέρνα.

Η τελευταία με προσφορά 3,270 δισ. ευρώ, έχει αναδειχτεί από το ΤΑΙΠΕΔ προτιμητέος επενδυτής για τη λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του αστικού αυτοκινητοδρόμου για χρονικό διάστημα 25 ετών.

Η προσφορά των VINCI Highways  – VINCI Concessions  – Μυτιληναίος Α.Ε. – Mobility Partner είναι η δεύτερη καλύτερη (3,106 δισ. ευρώ).

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν η κοινοπραξία με επικεφαλής της γαλλική VINCI θα επιμείνει στις απόψεις και θα προσφύγει, όπως έχει δικαίωμα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ