Στα 454 εκ Ευρώ εκτινάχθηκε η αξία συναλλαγών στην χθεσινή συνεδρίαση, τελευταία για τον Αύγουστο και μέρα αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI  με αυξημένες εισροές-εκροές αφ’ ενός σε Πειραιώς-ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή που εμπλέκονται άμεσα- η Πειραιώς εντάσσεται στον MSCI Standard Greece , η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στον Small Cap-.

Στα 178 εκατ. οι συναλλαγές στην πρώτη και 107 στη δεύτερη, αλλά και με θεαματική αύξηση τους και στις άλλες μετοχές που είναι στο συγκεκριμένο “καλάθι”.

Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή εκτός δείκτη με άνοδο τόσο χθες- με 0,61% στα 16,60- όσο στην διάρκεια της εβδομάδας (άνοδος 1,59%).

Από τις μετοχές του δείκτη, με αγοραστές ήταν μόνον η Alpha Bank-με 0,29% στα 1,5565 ευρώ- και η Motor Oil- με 1,56% στα 23,50 ευρώ-

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Morgan Stanley, η προσθήκη της Τράπεζας Πειραιώς θα μπορέσει να αυξήσει τη στάθμιση της χώρας κατά 0,04% στον κύριο δείκτη των αναδυόμενων αγορών MSCI Emerging Markets.

Υπολογίζει δε πως, οι αλλαγές θα αυξήσουν τη στάθμιση της χώρας στις αναδυόμενες αγορές από 0,46% σε 0,47% ή μεταβολή +0,02%.

Ομως πιο ουσιαστική θα είναι η αναβάθμιση της βαρύτητας της χώρας στον δείκτη που αφορά την περιοχής μας (Αναδυόμενη Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική – ΕΜΕΑ) και αυτή έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη χώρας μας,