Επιμένει η επικεφαλής της ΕΚΤ Christine Lagarde στην συσχέτιση της ποσοτικής-επιτοκιακής πολιτικής με τον δομικό πληθωρισμό.
   Το 6,1% είναι υψηλό ποσοστό είπε η Lagarde -σε πρόσφατη ομιλία της στο Αννόβερο- προδικάζοντας και νέα αύξηση επιτοκίων στην συνεδρίαση της 15ης Ιουνίου.
 
Θα έχει προηγηθεί (13-14 Ιουνίου) η FED.
    Προφανώς και το ποσοστό του πληθωρισμού απέχει από τον στόχο 2% που έχει θέσει- ως…θέσφατο- η Γαλλίδα και τα “γεράκια” της Φρανκφούρτης αδιαφορώντας για τις δραματικές συνέπειες που επιφέρει στην ευρωπαϊκή επιχειρηματικότητα.
Είναι όμως η Deutsche Bank που προειδοποιεί για “τσουνάμι” χρεοκοπιών γερμανικών και γαλλικών επιχειρήσεων- με την γερμανική οικονομία-πλέον- σε δεύτερο διαδοχικό 3μηνο αρνητικού ρυθμού ανάπτυξης/τύποις σε ύφεση.
  • Όπως και το μέλος του δ.σ της ΕΚΤ, Φάμπιο Πανέτα- πιθανότατα από Νοέμβριο ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας- ο οποίος σε συνέντευξη του (Le Monde) δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο/κίνδυνο η οικονομία της ευρωζώνης να εισέλθει σε (τεχνική) ύφεση το δεύτερο 6μηνο του έτους.
To μέλος του δ.σ της ΕΚΤ, Φάμπιο Πανέτα- πιθανότατα από Νοέμβριο ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας-
    Το γεγονός και μόνο πως, η προειδοποίηση έρχεται από έναν οικονομολόγο της τρίτης ισχυρότερης οικονομίας της Ευρώπης, που “κάθεται” σε μία…βόμβα δημοσίου χρέους που ξεπερνά τα 2,75 τρισ. ευρώ, έχει την βαρύτητα της.